Τρίτη 25 Ιουλίου 2017

Ποινή 2 αγωνιστικών στην Green Brigade



Η Celtic ανακοίνωσε πως το τμήμα των κερκίδων (βόρειο πέταλο, χωρητικότητας 900 θέσεων) του Celtic Park που φιλοξενεί την Green Brigade θα παραμείνει κλειστό για δύο αναμετρήσεις: με τη Rosenborg για το Champions League (26/07/2017) και με τη Hearts (5/8/2017) την πρώτη αγωνιστική της Scottish Premiership. Αιτία, πανό που απεικόνιζε μασκοφόρο μαχητή του I.R.A. –ως απάντηση στα πανό των οπαδών της Linfield στην αναμέτρηση του Belfast. Η πρώτη επίσημη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε την επαύριο της αναμέτρησης με τη Linfield στο Celtic Park, υπογραμμίζοντας ότι «εκδηλώσεις υποστήριξης σε παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, δεν έχουν θέση στο Celtic Park» και υπενθυμίζοντας ότι «ο σύλλογος έχει τιμωρηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν (κυρίως από την UEFA) για παρόμοια συμβάντα». Η ποινή ανακοινώθηκε στις 21 Ιουλίου, με δεύτερη επίσημη ανακοίνωση, όπου μνημονευόταν απρεπής συμπεριφορά (πανό και βεγγαλικά) στην τελευταία αναμέτρηση του Πρωταθλήματος –στις 21 Μαΐου 2017 με την Hearts.
Θέση πήρε και ο Brendan Rodgers ο οποίος, αφενός εξέφρασε τη διαφωνία του για το πανό και δήλωσε πως η Celtic «δεν είναι πεδίο πολιτικής διαμάχης», αφετέρου εξήρε το πάθος και τη συνεισφορά των μελών της Green Brigade στη δημιουργία συγκλονιστικής ατμόσφαιρας στο Celtic Park –αρκεί «να αφήσουν εκτός γηπέδου το πολιτικό στοιχείο».
Άλλο ένα επεισόδιο στη διαμάχη της Διοίκησης με τους οργανωμένους οπαδούς της Green Brigade: από τη μία πλευρά το σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο του δόγματος "no politica", όπου κυριαρχεί το χρήμα και οι διαχειριστές του˙ από την άλλη, οι παθιασμένοι που δεν θέλουν να αγνοήσουν ή να λησμονήσουν τις ρίζες τους και την Ιστορία τους. Το σίγουρο είναι ότι κάποιες εκατοντάδες από αυτούς τους «απροσάρμοστους» θα απουσιάσουν από τις δύο επόμενες αναμετρήσεις στο Celtic Park.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου