Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016

Kilmarnock - Celtic 0 - 1 [Παρασκευή 18.11.2016]


Το τέρμα του Stuart Armstrong στο 44’ ήταν αρκετό για να δώσει στους Κέλτες τη νίκη επί της μαχητικής Kilmarnock στο Rugby Park, διατηρώντας έτσι την απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες τους. Στον 12ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι πρωταθλητές πίεσαν από την αρχή, αλλά η αμυντική γραμμή των γηπεδούχων στάθηκε καλά και ο τερματοφύλακας James MacDonald έσωσε αρκετές φορές την εστία του από παραβίαση. Στην αρχική ενδεκάδα συμπεριελήφθη για πρώτη φορά φέτος ο Dedryck Boyata, ενώ ο τραυματίας Leigh Griffiths έμεινε εκτός αποστολής. Στο 38’ ο Moussa Dembélé έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αριστερό σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε επειδή ο Scott Brown βρισκόταν σε θέση offside. Πάντως, οι Κέλτες κατάφεραν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» στο 44’, όταν ο Stuart Armstrong αξιοποίησε πάσα του Moussa Dembélé και με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Jamie MacDonald. Το ίδιο σκηνικό υπήρξε και στο δεύτερο μέρος, με τη Celtic να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο, αλλά να μην μπορεί να πετύχει άλλο τέρμα, αν και στο 80’ το δεξί σουτ του Mikael Lustig από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Jamie MacDonald. Δίκαιη επικράτηση για τη Celtic, σε μια όχι ιδιαίτερα ποιοτική αναμέτρηση, αλλά η πραγματική δοκιμασία έρχεται την Τετάρτη στο Celtic Park και ονομάζεται Barcelona






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Kilmarnock [4-2-3-1]: Jamie MacDonald, William Boyle, Scott Boyd, Greg Taylor, Luke Hendrie, Steven Smith, Rory McKenzie, Gary Dicker (Callum McFadzean 89’), Jordan Jones (Souleymane Coulibaly 78’), Adam Frizzell, Florent Bojaj (Nathan Tyson 58’). Ο Lee Robert Clark άφησε στον πάγκο τους Devlin Mackay, Martin Smith, Charlee Adams, Iain Wilson.
Celtic [3-5-2]: Craig Gordon, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Erik Sviatchenko, Scott Brown, Stuart Armstrong, Patrick Roberts (Tomas Rogić 66’), Callum McGregor, James Forrest (Nir Bitton 85’), Moussa Dembélé, Scott Sinclair. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Kolo Touré, Emilio Izaguirre, Cristian Gamboa, Ryan Christie.

Ο διαιτητής Don Robertson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Sinclair (41’, για φάουλ επί του Luke Hendrie), Gary Dicker (63’, για φάουλ επί του Scott Brown), Stuart Armstrong (72’, για φάουλ επί του Nathan Tyson), Steven Smith (75’, για φάουλ επί του James Forrest), Scott Brown (90’, για φάουλ επί του Greg Taylor). Κόπηκαν 10.962 εισιτήρια στο Rugby Park της πόλης Kilmarnock.  




Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα, από τον Stuart Armstrong στο 44’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 14ης αγωνιστικής:
Inverness C.T. – Aberdeen                     1-3
Motherwell - Partick Thistle                  2-0
Rangers – Dundee                                   1-0
St.Johnstone - Ross County                   2-4   
Hamilton – Hearts                                  3-3
Βαθμολογία [εντός παρένθεσης, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (12) 34, Aberdeen (13) 24, Rangers (13) 23, Hearts (13) 20, St.Johnstone (14) 19, Motherwell (13) 15, Inverness C.T. (14) 14, Ross County (14) 14, Kilmarnock (14) 14, Hamilton (13) 13, Dundee (14) 12




Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου