Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Borussia Mönchengladbach - Celtic 1 - 1 [Τρίτη 1.11.2016]


Κανονικά, ισοπαλία εκτός έδρας με την Borussia Mönchengladbach πρέπει να θεωρείται θετικό αποτέλεσμα. Ωστόσο, η απώλεια των δύο βαθμών της νίκης πιθανότατα θα στοιχίσουν στη Celtic τη συνέχεια από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ακόμη και η κατάκτηση της τρίτης θέσης (που οδηγεί στο Europa League) φαντάζει πολύ δύσκολη, δεδομένου ότι ακολουθούν οι αναμετρήσεις με Barcelona (στο Celtic Park) και Manchester City (στην Αγγλία). Τους ίδιους αντιπάλους θα αντιμετωπίσει και η γερμανική ομάδα, αλλά σε αντίστροφες έδρες: εντός με τους Άγγλους, εκτός με τους Καταλανούς. Το σίγουρο είναι πως το ισόπαλο αποτέλεσμα δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες –ίσως να χρησιμεύσει στους Γερμανούς για τη διεκδίκηση της τρίτης θέσης. Όσο για το αν η Celtic μπορεί να ελπίζει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, αυτό είναι σενάριο που ξεπερνά και την πλέον αισιόδοξη φαντασία –αν και η ομάδα που χτίζει ο Brendan Rodgers έχει δείξει πως προσπαθεί πάντα να υπερβαίνει τον εαυτό της. Στην αναμέτρηση του Borussia-Park, οι Κέλτες στάθηκαν πολύ καλά και θα μπορούσαν να είχαν πάρει τους τρεις βαθμούς –αν και στο πρώτο μέρος περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Οι Γερμανοί ξεκίνησαν επιθετικά και απείλησαν από νωρίς, αλλά οι Κέλτες ήταν εκείνοι που έφτασαν πολύ κοντά σ’ ένα πρώτο τέρμα: στο 24’, ο Scott Sinclair με θαυμάσιο δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, έστειλε την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του αιφνιδιασμένου Yann Sommer. Και σα να μην έφτανε αυτό, οι Γερμανοί κατόρθωσαν να προηγηθούν στο 32’, όταν ο αφύλακτος Lars Stindl αξιοποίησε σέντρα του Thorgan Hazard από τα δεξιά και, με δεξί σουτ εν κινήσει, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Craig Gordon. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν ασφυκτικά, αλλά με την πάροδο του χρόνου οι Κέλτες ισορρόπησαν το παιχνίδι και βγήκαν μπροστά. Έτσι, στο 76’ ήρθε η ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Moussa Dembélé˙ η ποινή καταλογίστηκε όταν ο Γάλλος επιθετικός ανατράπηκε από τον Julian Korb, ενώ που βρισκόταν σε πλεονεκτική θέση για γκολ –με αποτέλεσμα την αποβολή του Γερμανού αμυντικού. Στα τελευταία λεπτά, οι Κέλτες προσπάθησαν να εκμεταλλευθούν την αριθμητική τους υπεροχή, αλλά ο Callum McGregor δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από πλεονεκτική θέση, σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Borussia Mönchengladbach [4-1-2-3]: Yann Sommer, Jannik Vestergaard, Tobias Strobl (Tony Jantschke 77’), Christoph Kramer, Lars Stindl (Raffael Caetano de Araújo 81’), Thorgan Hazard (Patrick Herrmann 69’), Oscar Wendt, Fabian Johnson, Julian Korb, André Hahn, Nico Elvedi. Ο André Schubert άφησε στον πάγκο τους Tobias Sippel, Mahmoud Dahoud, Nico Schulz, Jonas Hofmann.
Celtic [4-1-2-3]: Craig Gordon, Emilio Izaguirre, Cristian Gamboa (Liam Henderson 85’), Mikael Lustig, Erik Sviatchenko, Scott Brown, Tomas Rogić (Callum McGregor 69’), Stuart Armstrong, Moussa Dembélé, Scott Sinclair, James Forrest (Patrick Roberts 60’). Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Dorus de Vries, Nir Bitton, Nadir Çiftçi, Dedryck Boyata.

Ο Πορτογάλος διαιτητής Manuel De Sousa έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Patrick Herrmann (78’), Emilio Izaguirre (78’), Christoph Kramer (88’, για φάουλ επί του Liam Henderson), ενώ απέβαλε με απ’ ευθείας κόκκινη κάρτα τον Julian Korb (75’) για το πέναλτι επί του Moussa Dembélé. Κόπηκαν 46.283 εισιτήρια στο Borussia Park της πόλης Mönchengladbach.  




Το δεξί σουτ του Scott Sinclair στο 24’ στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Yann Sommer


Το 1-0 από τον Lars Stindl στο 32’


Το 1-1 από τον Moussa Dembélé στο 76’ 


Η παρουσία των φίλων της Celtic, δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε στο Borussia Park 




Στην άλλη αναμέτρηση του 3ου Ομίλου, η Manchester City επικράτησε της Barcelona με 3-1. Οι Καταλανοί προηγήθηκαν με τον Lionel Messi (21’), αλλά οι Άγγλοι πέτυχαν την ανατροπή με τέρματα των İlkay Gündoğan (23’ και 74’) και Kevin De Bruyne (51’). Η βαθμολογία του Ομίλου: Barcelona 9 (14-4), Manchester City 7 (10-8), Borussia Mönchengladbach 4 (4-7), Celtic 2 (4-13)


Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου