Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Lincoln Red Imps – Celtic 1 - 0 [Τρίτη 12.7.2016]


Ο πρώτος αγώνας της Celtic για το Champions League (2ος Προκριματικός Γύρος) υπήρξε μια τεράστια απογοήτευση. Οι Κέλτες υπέστησαν ταπεινωτική ήττα από την πρωταθλήτρια Γιβραλτάρ (!!!) και ξύπνησαν τους εφιάλτες των δύο τελευταίων ετών με τις αποκαρδιωτικές ευρωπαϊκές εμφανίσεις. Ήδη από τον πρώτο προκριματικό γύρο, η Lincoln Red Imps είχε δείξει τις διαθέσεις της, αποκλείοντας την εσθονική Flora Tallinn (ηττήθηκε 2-1 στην Εσθονία, επικράτησε 2-0 στο Γιβραλτάρ), και αποδεικνύοντας πως είναι ομάδα με τσαγανό. Πάντως, ο Brendan Rodgers μπορεί να παρηγορηθεί αν σκεφτεί πως ανάλογο στραπάτσο είχε υποστεί και ο Gordon Strachan στον πρώτο του επίσημο αγώνα στην τεχνική ηγεσία της Celtic: τότε, περίοδος 2005-2005, οι Κέλτες είχαν συντριβεί από την Artmedia Bratislava (πάλι 2ος Προκριματικός Γύρος του Champions League) με 5-0 στην Bratislava (στις 27.7.2005), επικράτησαν 4-0 στο Celtic Park (2.8.2005) και αποκλείστηκαν από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτήν τη φορά, στο Victoria Stadium, η Celtic του Brendan Rodgers παρουσίασαν όλα τα αρνητικά στοιχεία που μας έκαναν να μπουχτίζουμε κατά τη διετία του Ronny Deila: φλυαρία και αναποτελεσματικότητα, έλλειψη πάθους και ζήλου, απουσία φαντασίας και δημιουργικότητας, και πολλά άλλα. Η μοναδική στιγμή που οι Κέλτες βρήκαν δίχτυα, ήταν στο 32’, όταν ο Moussa Dembélé αξιοποίησε την εκτέλεση φάουλ από τον Scott Brown και σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως φάουλ επί του τερματοφύλακα Raúl Navas. Ως εκ τούτου, είναι φαιδρή η επίκληση δικαιολογιών περί ατυχίας (π.χ. τα δοκάρια του Leigh Griffiths στο 58’ και στο 78’), περί προβλημάτων που προκάλεσε ο συνθετικός χλοοτάπητας, και ούτω καθ’ εξής. Το ζήτημα είναι πως μια αμιγώς επαγγελματική ομάδα (δηλαδή, αποτελούμενη από παίκτες που έχουν ως αποκλειστική απασχόληση το ποδόσφαιρο) αποδείχτηκε κατώτερη μιας ημιεπαγγελματικής/ημιερασιτεχνικής ομάδας (δηλαδή, αποτελούμενη και από παίκτες που κάποιες ώρες πριν τον αγώνα μπορεί να βρίσκονταν στο μεροκάματο), ότι η έμπειρη Celtic δεν μπόρεσε να διασπάσει μια καλοστημένη και πολυπληθή αμυντική γραμμή (φανταζόμαστε τι θα συνέβαινε αν ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα με «βαριά» φανέλα), ότι ένας επιθετικός 34 ετών (αστυνομικός στο επάγγελμα) ρεζίλεψε τον Efe Ambrose (με παρατηρητή τον Erik Sviatchenko) κι έστειλε με άνεση την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Craig Gordon, ότι αυτή η ομάδα δείχνει να μην έχει «ψυχή» και δεν μπορεί να εμπνεύσει εμπιστοσύνη, κλπ. Δεν αποκλείεται, στον επαναληπτικό αγώνα του Celtic Park την επόμενη Τετάρτη, να δούμε μια Celtic εντελώς διαφορετική και να επιτευχθεί μια άνετη και θριαμβευτική πρόκριση. Όπως και να έχει, εμφανίσεις όπως αυτή είναι ανεπίτρεπτες και άκρως ντροπιαστικές για ομάδες με όνομα «βαρύ»…


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Lincoln Red Imps [5-4-1]: Raúl Navas, Jean-Carlos Anthony Garcia, Joseph Chipolina, Ryan Casciaro, Bernardo Morgado Gaspar Lopes, Lee Casciaro (George Cabrera 74’), Kyle Casciaro, Roy Alan Chipolina, Antonio Calderón Vallejo, Yeray Patiño Blasco (Kenneth Chipolina 90’+4’), Liam Walker (Anthony Bardon 86’). Ο Julio César Ribas Vlacovich άφησε στον πάγκο τους Manuel Soler, Jesús Rojas, António Fernando Amaro Livramento, Leon Clinton.
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Efe Ambrose, Nir Bitton, Scott Brown, Leigh Griffiths, Moussa Dembélé (Nadir Çiftçi 73’), Ryan Christie (James Forrest 57’), Tomas Rogić (Stuart Armstrong 57’), Saidy Janko, Erik Sviatchenko, Kieran Tierney. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Leonardo Fasan, Mikael Lustig, Patrick Roberts, Callum McGregor.



 Ο Lee Casciaro εκτελεί τον Craig Gordon στο 48’, εκμεταλλευόμενος την γκάφα του Efe Ambrose


Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων για τη μεγαλύτερη νίκη στα 40 χρόνια που υπάρχει η ομάδα τους…



Σαστισμένος ο Brendan Rodgers, ψάχνει γιατρικό για τις κραυγαλέες παθογένειες της ομάδας…


Ντροπή, ταπείνωση και ξινισμένα μούτρα…


Οδυνηρή η σύγκρουση με τον βράχο του Γιβραλτάρ…



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου