Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

Astana - Celtic 1 - 1 [Τετάρτη 27.7.2016]


Συνήθως, η εκτός έδρας ισοπαλία θεωρείται θετικό (ή, τουλάχιστον, όχι αρνητικό) αποτέλεσμα. Όταν, όμως, πρόκειται για μια ομάδα με «βαρύ όνομα» και φιλοδοξίες για ευρωπαϊκή διάκριση, τότε τα κριτήρια αλλάζουν. Πολύ περισσότερο, όταν ο αντίπαλος δεν είναι κάποιο μεγαθήριο με ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές, αλλά μια ομάδα από το Καζακστάν. Κάποιες δικαιολογίες μπορούν να γίνουν κατανοητές, όπως ότι το Πρωτάθλημα στο Καζακστάν έχει ξεκινήσει από τις 12 Μαρτίου, και βρίσκεται ήδη στην 21η αγωνιστική: η Astana βρίσκεται στην πρώτη θέση με 53 βαθμούς (17 νίκες, 2 ισοπαλίες, 2 ήττες), ενώ θα αγωνιστεί και στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου˙ από την άλλη, η Celtic βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της. Παρόλα αυτά, πάντα προσδοκούμε κάτι περισσότερο από μια ομάδα που διαθέτει ποιοτικά ανώτερους (και καλύτερα αμειβόμενους) ποδοσφαιριστές από ό,τι η Astanα. Το τελικό 1-1 δίνει μεν το θεωρητικό προβάδισμα στους Κέλτες για την πρόκριση για τη φάση των play-offs του Champions League, αλλά η Celtic δεν εμπνέει ακόμη ιδιαίτερη εμπιστοσύνη. Οι Κέλτες ξεκίνησαν την αναμέτρηση πολύ καλά, αλλά οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 19’: ο Patrick Twumasi εκτέλεσε κόρνερ από τ’ αριστερά, και ο Yuri Logvinenko με θαυμάσια κεφαλιά πρόλαβε την έξοδο του Craig Gordon κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι Κέλτες ισοφάρισαν στο 78’ με αριστερό σουτ του Leigh Griffiths από τα όρια της μεγάλης περιοχής, αλλά την περισσότερη δουλειά την έκανε ο πεισματάρης Patrick Roberts που έκλεψε με πολύ έξυπνο τρόπο την μπάλα από τον Dmitri Andreievich Shomko (σε μια φάση που έμοιαζε χαμένη) και τροφοδότησε τον σκόρερ. Την επόμενη Τετάρτη στο Celtic Park ολοκληρώνεται ο Τρίτος Προκριματικός Γύρος για τους Κέλτες, οι οποίοι οφείλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της πρωταθλήτριας Καζακστάν.






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Astana [4-2-3-1]: Nenad Erić, Marin Aničić, Nemanja Maksimović, Azat Nurgaliev (Serikzhan Muzhikov 62’), Igor Shitov, Abzal Beisebekov (Agim Ibraimi 84’), Patrick Twumasi, Yuri Logvinenko, Junior Kabanangaorđe Despotović 86’), Dmitri Shomko, Roger Cañas Henao. Ο Stanimir Kolev Stoilov άφησε στον πάγκο τους Aleksandr Mokin, Askhat Tagybergen, Gevorg Najaryan, Serhiy Malyi.
Celtic [4-4-2]: Craig Gordon, Efe Ambrose, Scott Brown, Leigh Griffiths, Moussa Dembélé (Nir Bitton 62’), Stuart Armstrong (James Forrest 72’), Mikael Lustig, Patrick Roberts, Eoghan O'Connell, Callum McGregor (Tomas Rogić 77’), Kieran Tierney. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Leonardo Fasan, Emilio Izaguirre, Nadir Çiftçi, Saidy Janko.

Ο Ιταλός διαιτητής Paolo Silvio Mazzoleni έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Azat Nurgaliev (27’, για φάουλ επί του Leigh Griffiths), Leigh Griffiths (76’, για φάουλ επί του Igor Shitov), Agim Ibraimi (96’), Scott Brown (96’).  

Το 1-0 από τον Yuri Logvinenko στο 19’


Το 1-1 από τον Leigh Griffiths στο 78’


Τόσο ο Brendan Rodgers όσο και οι παίκτες, δείχνουν ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα…




Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου