Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Celtic - Molde 1 - 2 [Πέμπτη 5.11.2015]


Άλλη μία απογοητευτική ευρωπαϊκή βραδιά στο Celtic Park, κι ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά εξανεμίζει και τις τελευταίες ελπίδες για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Βέβαια, από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου (στο 2-2 με τη Fenerbahçe) είχε φανεί πως η Celtic δεν θα μπορούσε να σταθεί με αξιοπρέπεια στον όμιλο αυτόν. Απουσία ψυχικού σθένους και ασυγχώρητα αμυντικά κενά, ήταν και πάλι οι βασικοί παράγοντες που οδήγησαν στη νέα αποτυχία. Οι Νορβηγοί πήραν το προβάδισμα στο 21’ με εκπληκτικό βολέ του Mohamed Elyounoussi (τον οποίο άφησε ανενόχλητο ο Tyler Blackett) από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Οι Κέλτες αντέδρασαν και, στο 26’, ισοφάρισαν: ο Nir Bitton επιχείρησε μακρινό δεξί σουτ, και ο Kris Commons άπλωσε το αριστερό του πόδι αλλάζοντας την πορεία της μπάλας και στέλνοντάς την στην αριστερή γωνία της εστίας του Ethan Horvath. Πάντως, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πως ήθελαν περισσότερο τη νίκη, και την πήραν στο 37’ με τον 40χρονο αρχηγό τους Daniel Berg Hestad, ο οποίος κέρδισε τη μονομαχία από τον Tyler Blackett. Το σκορ δεν άλλαξε, παρά τις χαμένες ευκαιρίες και από τις δύο πλευρές, και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή συνοδεύτηκε από έντονες αποδοκιμασίες. Δυστυχώς, αντί να περιμένουμε με ανυπομονησία την κάθε ευρωπαϊκή αναμέτρηση, κάνουμε υπομονή μέχρι να λάβει τέλος και αυτό το ρεζιλίκι…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Craig Gordon, Jozo Šimunović (Tyler Blackett 9’, Nadir Çiftçi 69’), Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Nir Bitton, Stuart Armstrong, Kristian Commons (James Forrest 46’), Tomas Rogić, Stefan Johansen, Kieran Tierney, Leigh Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Emilio Izaguirre, Efe Ambrose, Gary Mackay-Steven.
Molde [4-3-3]: Ethan Horvath, Martin Linnes, Joona Toivio, Vegard Forren, Knut Olav Rindarøy, Etzaz Hussain (Ruben Gabrielsen 95’), Daniel Berg Hestad, Harmeet Singh, Mattias Moström (Eirik Hestad 62’), Tommy Høiland (Ola Kamara 46’), Mohamed Elyounoussi. Ο Ole Gunnar Solskjær άφησε στον πάγκο τους Neydson da Silva, Fredrik Semb Berge, Per Egil Flo, Agnaldo Pinto de Moraes Júnior.

Ο Σλοβένος διαιτητής Slavko Vinčić έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Mikael Lustig (30’, για φάουλ επί του Mohammed Elyounoussi), Martin Linnes (38’, για φάουλ επί του Kieran Tierney), Stefan Johansen (66’, για φάουλ επί του Mohammed Elyounoussi), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Nir Bitton (76’) για φάουλ επί του Ola Kamara. Κόπηκαν 37.071 εισιτήρια στο Celtic Park. 


Ο Jozo Šimunović τραυματίστηκε στο 4’ σε μονομαχία με τον Tommy Høiland, και αντικαταστάθηκε από τον Tyler Blackett στο 9’…

 

Το 0-1 από τον Mohammed Elyounoussi στο 21’


Το 1-1 από τον Kris Commons στο 26’


Το 1-2 από τον Daniel Berg Hestad στο 37’


Ο Nir Bitton αποβάλλεται στο 76’ για φάουλ επί του Ola Kamara


Δικαιολογημένοι οι πανηγυρισμοί των Νορβηγών για τη νίκη που τους φέρνει στην επόμενη φάση του Europa League



Στην άλλη αναμέτρηση του ομίλου, η Fenerbahçe απέσπασε ισοπαλία 0-0 από τον Ajax στο Amsterdam. Έτσι, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Molde 10 (9-4), Fenerbahçe 5 (4-5), Ajax 3 (3-4), Celtic 2 (6-9)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου