Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

Celtic - Ajax 1 - 2 [Πέμπτη 26.11.2015]


Η τόσο γνώριμη απογοητευτική εικόνα επαναλήφθηκε και πάλι στο Celtic Park, διαλύοντας και τις τελευταίες ελάχιστες ελπίδες που θα μπορούσε να είχε η Celtic για πρόκριση στους 32 του Europa League. το σκηνικό γνωστό: ιδανικό ξεκίνημα, καθίζηση στη συνέχεια, αρνητικό αποτέλεσμα στο τέλος. Οι Κέλτες προηγήθηκαν με δεξί σουτ του Callum McGregor από τα όρια της μεγάλης περιοχής στο 3’. Η συνήθης τραγελαφική ασυνεννοησία της κέλτικης αμυντικής γραμμής έφερε τον Arkadiusz Milik με την πλάτη στην εστία του Craig Gordon˙ παρ’ όλα αυτά, ο Πολωνός επιθετικός «άδειασε» τον Dedryck Boyata και, με ανάποδο αριστερό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αξιοποιώντας την κεφαλιά-πάσα του Viktor Fischer. Στο 67’, μακρινό αριστερό σουτ του Callum McGregor έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχαν και οι Ολλανδοί σε δεξί σουτ του Amin Younes στο 85’. Και, ενώ οι Κέλτες προσπαθούσαν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα (με τον Leigh Griffiths να αστοχεί επανειλημμένως από πλεονεκτική θέση), οι Ολλανδοί έδωσαν τη χαριστική βολή στο 87’ με μια γρήγορη αντεπίθεση που ξεκίνησε από την περιοχή τους: η άμυνα της Celtic αποδείχτηκε και πάλι διάτρητη, με αποτέλεσμα ο Václav Černý να βρεθεί σε θέση βολής και να «εκτελέσει» τον Craig Gordon με δεξί σουτ. Το φετινό ρεζιλίκι θα ολοκληρωθεί στις 10.12.2015, στο Şükrü Saraçoğlu Stadium –έδρα της Fenerbahçe…





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-1-2-3]: Craig Gordon, Jozo Šimunović, Dedryck Boyata, Mikael Lustig, Kieran Tierney (Emilio Izaguirre 78’), Stuart Armstrong, Gary Mackay-Steven (Scott Allan 72’), Tomas Rogić (Charlie Mulgrew 66’), Callum McGregor, James Forrest, Leigh Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Logan Bailly, Efe Ambrose, Nadir Çiftçi, Anthony Stokes.
Ajax [4-2-1-3]: Jasper Cillessen, Mike van der Hoorn (Yaya Sanogo 80’), Jaïro Riedewald, Kenny Tete, Mitchell Dijks, Davy Klaassen, Amin Younes, Nemanja Gudelj, Viktor Fischer (Václav Černý 69’), Arkadiusz Milik, Lasse Schöne (Donny van de Beek 72’). Ο Franciscus "Frank" de Boer άφησε στον πάγκο τους Diederik Boer, Ricardo van Rhijn, John Heitinga, Nick Viergever.

Ο Γερμανός διαιτητής Felix Zwayer έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Kenny Tete (77’, για φάουλ επί του James Forrest), Scott Allan (80’, για φάουλ επί του Davy Klaassen). Κόπηκαν 44.118 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Callum McGregor στο 3’


Το 1-1 από τον Arkadiusz Milik στο 21’


Το 1-2 από τον Václav Černý στο 87’





Η γνώριμη, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ευρωπαϊκή εικόνα: σκυμμένα κεφάλια και ντροπή…


Άλλη μία ευρωπαϊκή απογοήτευση για τους φίλους της Celtic




 Με σημαίες των Rangers οι οπαδοί του Ajax στο Celtic Park


Στην άλλη αναμέτρηση του 1ου Ομίλου, η Fenerbahçe θριάμβευσε στη Νορβηγία επί της Molde με 0-2 (Fernandão 68’, Ozan Tufan 84’) και σχεδόν αγκάλιασε την πρόκριση στους 32 της διοργάνωσης. Έτσι, η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής: Molde 10 (9-6), Fenerbahçe 8 (6-5), Ajax 6 (5-5), Celtic 2 (7-11)


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου