Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Celtic – Dundee 6 - 0 [Κυριακή 20.9.2015]


Ως γνωστόν, το πάθος και την αποτελεσματικότητα που δεν έχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, οι Κέλτες τα δείχνουν όταν βρίσκονται αντιμέτωποι με ομάδες αδύναμες και ανίκανες να απειλήσουν. Αυτό ακριβώς συνέβη και στον όγδοο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, όπου και διέλυσαν την άμοιρη Dundee στο Celtic Park. Στο 14’ ο Tomas Rogić αξιοποίησε τη σέντρα του Emilio Izaguirre από τ’ αριστερά και, με αριστερό σουτ εν κινήσει από το ύψος του πέναλτι πέτυχε το 1-0. Στο 16’ ο Tomas Rogić έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τροφοδότησε τον Leigh Griffiths˙ εκείνος, αφού απέφυγε περίτεχνα τους Thomas Konrad και Kevin Thomson, κεραυνοβόλησε τον Scott Bain για το 2-0. Η Celtic επανήλθε δριμύτερη στο δεύτερο μέρος και στο 54’ ο Emilio Izaguirre με κοντινό δεξί σουτ πέτυχε το 3-0. Στο 61’ πάλι ο Emilio Izaguirre, με κοντινή αριστερή προβολή, αξιοποίησε τη σέντρα του Saido Janko από τα δεξιά και σημείωσε το τέταρτο τέρμα της Celtic. Στο 65’ ο Emilio Izaguirre είχε την ευκαιρία να πετύχει hat-trick: ο Callum McGregor ανατράπηκε από τον Gary Irvine και ο διαιτητής καταλόγισε το εμφανέστατο πέναλτι˙ την ποινή εκτέλεσε ο αμυντικός από την Ονδούρα, αλλά το αριστερό του σουτ (με πολύ φάλτσο) έστειλε την μπάλα επάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 87’ ο Scott Brown αξιοποίησε την πάσα του Nadir Çiftçi και, με δεξί σουτ από το ύψος του πέναλτι, πέτυχε το 5-0. Ένα λεπτό αργότερα, ο Nadir Çiftçi πέτυχε επιτέλους το πρώτο του τέρμα με τη Celtic, με αριστερό πλασέ.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Janko, Ambrose, Boyata, Izaguirre, Brown, Bitton, Commons (Mackay-Steven 63’), Rogić, Forrest (McGregor 63’), Griffiths (Çiftçi 57’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Blackett, Stokes, Tierney.
Dundee [4-4-1-1]: Bain, McGinn, McPake, Konrad, Irvine, Low, Thomson (Calder 60’), Harkins (Loy 60’), Ross, Stewart, Hemmings (Healey 67’). Ο Paul James Hartley άφησε στον πάγκο τους Gourlay, Holt, Meggatt, Carreiro.

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Greg Stewart (89’) για φάουλ επί του Gary Mackay-Steven. Κόπηκαν 48.558 εισιτήρια στο Celtic Park.  

Το 1-0 από τον Tomas Rogić στο 14’

Το 2-0 από τον Leigh Griffiths στο 16’


Το 3-0 από τον Emilio Izaguirre στο 54’


Το 4-0 από τον Emilio Izaguirre στο 61’


Ο Emilio Izaguirre είχε την ευκαιρία να πετύχει και τρίτο προσωπικό τέρμα στο 65’, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε (είχε προηγηθεί ανατροπή του Callum McGregor από τον Gary Irvine) δεν είχε την επιθυμητή κατάληξη…


Το 6-0 από τον Nadir Çiftçi στο 88’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 8ης αγωνιστικής:
Dundee United - Inverness C.T.         1-1
Hamilton - Motherwell                       1-0
Kilmarnock St.Johnstone                 2-1
Ross County - Partick Thistle             1-0
Hearts – Aberdeen                             1-3
Η βαθμολογία: Aberdeen 24, Celtic 19, Hearts 15, Ross County 14, Hamilton 13, Dundee 11, St.Johnstone 8, Kilmarnock 8, Inverness C.T. 7, Motherwell 7, Dundee United 5, Partick Thistle 3    
 

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου