Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

Aberdeen - Celtic 2 - 1 [Σάββατο 12.9.2015]



Την Πέμπτη 17.9.2015 η Celtic αντιμετωπίζει τον Ajax στο Άμστερνταμ για το Europa League, και αναρωτιόμαστε πώς θα σταθεί αυτό το ανερμάτιστο σκορποχώρι σε τέτοια έδρα. Με άμυνα κουρελού (έχει δεχτεί 8 τέρματα σε 7 αγώνες Πρωταθλήματος, όσα η 5η Dundee και η 6η Hamilton, ένα περισσότερο από την 4η Ross County), δεν μπορεί να βασίζεται μόνο στον σταθερό Craig Gordon, και στην επίθεση δεν μπορεί να περιμένει μόνο από τον Leigh Griffiths (έχει πετύχει τα 6 από τα 17 τέρματα). Επίσης, η Celtic δεν μπόρεσε ούτε την ισοπαλία να κρατήσει, απέναντι σε αντίπαλο που αγωνιζόταν από το 72’ με παίκτη λιγότερο. Οι Κέλτες ξεκίνησαν (όπως πάντα) δυνατά, και συνέχισαν (ως συνήθως) καθοδικά. Στο 17’ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα χτύπησε στον Graeme Shinnie και κατόπιν αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι. Η πίεση των πρωταθλητών απέφερε καρπούς στο 35’: ο Charlie Mulgrew βρήκε με θαυμάσια μακρινή μπαλιά τον Leigh Griffiths μέσα στη μεγάλη περιοχή, εκείνος ανατράπηκε από τον Andrew Considine, ο διαιτητής καταλόγισε την ποινή, και ο παθών ευστόχησε από τα 11 μέτρα. Το δεύτερο μέρος ανήκε στους γηπεδούχους, οι οποίοι ήταν και πιο διψασμένοι για τη νίκη. Στο 56’ ο Dedryck Boyata διέπραξε και νέα γκάφα (μετά τα δύο αυτογκόλ), παραχωρώντας πέναλτι όταν έσπρωξε χωρίς λόγο τον Graeme Shinnie˙ ο Adam Rooney εκτέλεσε εύστοχα και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Στο 72’ αποβλήθηκε ο Jonny Hayes, για βάρβαρο τάκλιν επί του Mikael Lustig. Παρ’ όλα αυτά οι Κέλτες όχι μόνο δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν την αριθμητική υπεροχή, αλλά δέχτηκαν και το τέρμα της ήττας στο 86’: ο Niall McGinn εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από τους ακινητοποιημένους (!!!) αμυντικούς, και ο Paul Quinn βρήκε την ευκαιρία να την στείλει στα δίχτυα με κοντινή δεξιά προβολή. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Celtic είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει: ο Leigh Griffiths ξέφυγε από τον τερματοφύλακα Danny Ward, με αριστερό πλασέ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα, αλλά ο Andrew Considine πρόλαβε και την απομάκρυνε πριν περάσει τη γραμμή. Από το αμυντικό ναυάγιο δεν διασώθηκε ούτε ο νεοαποκτηθείς Tyler Blackett, ο οποίος πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Celtic.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [3-5-1-1 και 4-3-3]: Ward, Taylor, Quinn, Considine, Logan, McGinn (Flood 87’), Jack, Shinnie, Hayes, McLean, Rooney (Parker 80’). Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Brown, Robson, Pawlett, Goodwillie, McLaughlin.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Lustig (Ambrose 73’), Boyata, Blackett, Mulgrew, Bitton, Brown, Rogić (Forrest 73’), Johansen, Mackay-Steven (Çiftçi 77’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Bailly, Commons, Janko, McGregor.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Andrew Considine (35’, για την ανατροπή του Leigh Griffiths και τον καταλογισμό πέναλτι), Charlie Mulgrew (40’, για φάουλ επί του Kenny McLean), Stefan Johansen (61’, για φάουλ επί του Jonny Hayes), Mikael Lustig (70’, για φάουλ επί του Jonny Hayes), Efe Ambrose (85’, για φάουλ επί του Niall McGinn), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Jonny Hayes (72’, για φάουλ επί του Mikael Lustig). Κόπηκαν 20.385 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.  



Το 0-1 από τον Leigh Griffiths στο 35’



Το 1-1 από τον Adam Rooney στο 56’


Το 2-1 από τον Paul Quinn στο 86’

Ναυάγιο…



Η αποχώρηση της ντροπής…




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 7ης αγωνιστικής:
Inverness C.T. – Hearts               2-0
Dundee United – Kilmarnock         1-2
Motherwell - Ross County             1-1
Partick Thistle – Dundee              0-1
St.Johnstone – Hamilton              4-1
Η βαθμολογία [Aberdeen και Hamilton έχουν δώσει από 6 αγώνες]: Aberdeen 18, Celtic 16, Hearts 16, Ross County 11, Dundee 11, Hamilton 10, St.Johnstone 8, Motherwell 7, Inverness C.T. 6, Kilmarnock 5, Dundee United 4, Partick Thistle 3     


Πηγές:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου