Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

St.Johnstone - Celtic 0 - 0 [Παρασκευή 15.5.2015]


Μετά από μια αναμέτρηση με πολλές φάσεις κι έντονες συγκινήσεις, οι Κέλτες έφυγαν αήττητοι από το McDiarmid Park αφού προηγουμένως πιέστηκαν ασφυκτικά από τους επίμονους γηπεδούχους. Η St.Johnstone αγωνίστηκε με πάθος για τη νίκη, επιδιώκοντας μια θέση που οδηγεί στο Europa League της περιόδου 2014-2015, αλλά ο Łukasz Załuska φύλαξε αποτελεσματικότατα την εστία του. Έχοντας εξασφαλισμένο το τρόπαιο του Πρωταθλήματος, ο Ronny Deila παρέταξε την αρχική ενδεκάδα με αρκετές αλλαγές, με χαρακτηριστικότερες την παρουσία του Łukasz Załuska κάτω από τα δοκάρια και την ενσωμάτωση του 17χρονου Kieran Tierney στη μεσαία γραμμή. Η καλύτερη στιγμή για τους πρωταθλητές ήταν στο 84’, όταν ο James Forrest έκλεψε την μπάλα από τον Thomas Scobbie, προσπέρασε τον τερματοφύλακα Alan Mannus, αλλά αστόχησε μπροστά στην κενή εστία με δεξί σουτ από τα όρια της μικρής περιοχής. Εν ολίγοις, η Celtic δημιούργησε λίγες ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει, ενώ θα μπορούσε να είχε ηττηθεί αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο τυχεροί στην τελική προσπάθεια…






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-4-2]: Mannus, Miller, Anderson, Scobbie, Easton, Wotherspoon, Millar (Caddis 71’), Davidson, Swanson (Lappin 86’), MacLean (McFadden 79’), O'Halloran. Ο Thomas James Wright άφησε στον πάγκο τους Banks, Wright, Graham, Kane.
Celtic [4-2-3-1]: Załuska, Matthews, Ambrose, Denayer (Mulgrew 46’), Tierney (Izaguirre 69’), Brown, Armstrong, Forrest, Commons (Šćepović 71’), Mackay-Steven, Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Fasan, Guidetti, Fisher, Rogić.

Ο διαιτητής Crawford Allan έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Adam Matthews (30’, για φάουλ επί του Daniel Swanson), Christopher Millar (38’, για φάουλ επί του Scott Brown), Kristian Commons (45’), Gary Miller (69’, για φάουλ επί του Gary Mackay-Steven), Scott Brown (72’, για φάουλ επί του Daniel Swanson). Κόπηκαν 6.986 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth. 

Η απίστευτη χαμένη ευκαιρία του James Forrest στο 84’ στέρησε τη νίκη στη Celtic


Μεγαλειώδης εμφάνιση από τον Łukasz Załuska



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Dundee – Aberdeen                          1-1
Inverness C.T. - Dundee United       3-0
Partick Thistle – Kilmarnock             1-4
Ross County – Hamilton                     2-1
St.Mirren – Motherwell                     2-1
Η βαθμολογία μετά από 37 αγωνιστικές:
Θέσεις 1-6: Celtic 89, Aberdeen 75, Inverness C.T. 65, St.Johnstone 54, Dundee United 53, Dundee 45
Θέσεις 7-12: Hamilton 50, Partick Thistle 45, Kilmarnock 41, Ross County 41, Motherwell 35, St.Mirren 30



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου