Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Aberdeen – Celtic 0 - 1 [Κυριακή 10.5.2015]


Οι Κέλτες πέρασαν νικηφόρα και από την πλέον εχθρική έδρα για φέτος, υποτάσσοντας τη δεύτερη Aberdeen˙ αυτή ήταν και η τέταρτη νίκη για τη Celtic, σε ισάριθμες φετινές αναμετρήσεις με την Aberdeen. Η αναμέτρηση δεν παρουσίαζε βαθμολογικό ενδιαφέρον, η πρώτη θέση είχε κριθεί από την προηγούμενη εβδομάδα, και οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν μόνο για το γόητρο. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πίεσαν εξαρχής, οι πρωταθλητές ισορρόπησαν με την πάροδο του χρόνου και απείλησαν με τη σειρά τους, αλλά το πρώτο μέρος έληξε χωρίς τέρματα. Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την Aberdeen να πιέζει και πάλι, αλλά το τέρμα του Scott Brown στο 49’ έκοψε τη φόρα στους γηπεδούχους: σε μια γρήγορη αντεπίθεση, ο Stuart Armstrong (αφού «χόρεψε» τους Shay Logan και Ash Taylor) πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τ’ αριστερά, και ο αρχηγός με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του συνονόματού του τερματοφύλακα Scott Brown. αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν και στις δύο ομάδες.








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [4-4-1-1 και 4-5-1]: Brown, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Hayes, Jack (Shankland 87’), Robson (Pawlett 69’), McGinn, McLean, Rooney (Goodwillie 56’). Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Langfield, Flood, Smith, Daniels.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Fisher (Matthews 57’), Denayer, van Dijk, Izaguirre, Bitton, Brown, Commons (Forrest 81’), Johansen, Armstrong (Ambrose 82’), Griffiths. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Šćepović, Rogić, Mackay-Steven.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Barry Robson (για φάουλ επί του Jason Denayer), Jonny Hayes (62’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Andrew Considine (72’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Nir Bitton (89’). Κόπηκαν 16.742 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα από τον Scott Brown στο 49’


Οι πανηγυρισμοί των πρωταθλητών στην πιο εχθρική (για φέτος) έδρα…







Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Motherwell – Kilmarnock                      3-1
Dundee - Inverness C.T.                       0-1
Hamilton - Partick Thistle                    1-1
Ross County St.Mirren                       1-2
St.Johnstone - Dundee United             1-1      
Η βαθμολογία μετά από 36 αγωνιστικές:
Θέσεις 1-6: Celtic 88, Aberdeen 74, Inverness C.T. 62, Dundee United 53, St.Johnstone 53, Dundee 44
Θέσεις 7-12: Hamilton 50, Partick Thistle 45, Kilmarnock 38, Ross County 38, Motherwell 35, St.Mirren 27

Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου