Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Partick Thistle - Celtic 0 - 3 [Τετάρτη 11.2.2015]


Εύκολη βραδιά πέρασαν οι Κέλτες στο Firhill Stadium της Γλασκώβης όπου, στον αγώνα που είχε αναβληθεί την Πρωτοχρονιά (λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου, που είχε προκαλέσει η καταρρακτώδης βροχή), επικράτησαν της Partick Thistle με 0-3. Έτσι, η Celtic ξέφυγε στη βαθμολογία της Scottish Premiership με τρεις βαθμούς από τη δεύτερη Aberdeen, έχοντας κι έναν αγώνα λιγότερο. Το χαρακτηριστικό της αναμέτρησης ήταν ότι σκόραραν και οι δύο νεοαποκτηθέντες από την Dundee United, οι Gary Mackay-Steven και Stuart Armstrong, οι οποίοι αντικατέστησαν τους τραυματίες Kris Commons και Anthony Stokes. Οι Κέλτες ξεκίνησαν ορμητικά και πήραν το προβάδισμα πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, μόλις στο 38ο δευτερόλεπτο: μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Gary Mackay-Steven εκμεταλλεύθηκε τη σύγχυση που προκλήθηκε στη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων και, με αριστερό κοντινό σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Scott Fox. Η ασφυκτική πίεση των πρωταθλητών καρποφόρησε για δεύτερη φορά στο 30’ με αριστερό σουτ του Stuart Armstrong από το ύψος του πέναλτι. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο δεύτερο μέρος και, σε μία από τις λίγες φορές που απείλησαν, ματαίως ζήτησαν πέναλτι στο 62’ όταν το δεξί σουτ του Stuart Bannigan αποκρούστηκε από το δεξί χέρι του Emilio Izaguirre. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 66’, καθώς οι γηπεδούχοι προσπαθούσαν να βγουν μπροστά: σε μια οργανωμένη αντεπίθεση, η μπάλα έφτασε στον Stefan Johansen και ο Νορβηγός με αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής παραβίασε την εστία του Scott Fox. Εν ολίγοις, ήταν μια άνετη νίκη για τη Celtic, απόρροια της άψογης λειτουργίας της σε όλες της γραμμές και του ομαδικού πνεύματος που επέδειξε. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να ήταν ευρύτερο αν ο John Guidetti δεν έχανε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες, από την άλλη όμως έλαμψε το άστρο του Stefan Johansen, η απόδοση του οποίου είναι εντυπωσιακά ανοδική.


Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Partick Thistle [4-5-1]: Fox, O'Donnell, Frans, Balatoni, Booth, Osman, Bannigan (Fraser 81'), McDaid, Stevenson, Elliott (Higginbotham 71'), Taylor (Doolan 72'). Ο Alan Maxwell Archibald άφησε στον πάγκο τους Gallacher, Craigen, Lawless, Richards-Everton.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews (Fisher 72'), Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton, Mackay-Steven (McGregor 83'), Johansen (Henderson 70'), Armstrong, Guidetti. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Ambrose, Stokes, Šćepović.

Ο διαιτητής Crawford Allan δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 5.776 εισιτήρια στο Firhill Stadium της Γλασκώβης.



Το 0-1 από τον Gary Mackay-Steven στο 38ο δευτερόλεπτο


Το 0-2 από τον Stuart Armstrong στο 30’


Το 0-3 από τον Stefan Johansen στο 66’




Έτσι, σε συνδυασμό και με τις δύο αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου (Aberdeen - Ross County 4-0 και Hamilton Kilmarnock 0-0), η βαθμολογία έχει διαμορφωθεί ως εξής (σε παρένθεση, το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα): Celtic (23) 54, Aberdeen (24) 51, Inverness CT (24) 48, Dundee United (23) 45, Hamilton (26) 41, St.Johnstone (24) 34, Dundee (25) 33, Kilmarnock (24) 29, Partick Thistle (23) 25, St.Mirren (25) 18, Motherwell (24) 18, Ross County (24) 12


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/7641]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/30600739]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635753/]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2950022/Partick-Thistle-0-3-Celtic-Gary-Mackay-Steven-scores-just-38-SECONDS-debut-Ronny-Delia-s-cruise-victory.html]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου