Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Celtic – Inter 3 - 3 [Πέμπτη 19.2.2015]


Για μία ακόμη φορά, τρίτη κατά σειρά χρονιά, η Celtic δεν καταφέρνει να υποτάξει μια ιταλική ομάδα. Τουλάχιστον, στην προκειμένη περίπτωση, δεν υπέστη κάποια ατιμωτική ήττα όπως πέρσι από τη Milan και πρόπερσι από τη Juventus. Βέβαια, η φετινή Inter δεν είναι μεγάλη δύναμη στο ιταλικό ποδόσφαιρο, αλλά η Celtic έδειξε και πάλι ότι δεν είναι έτοιμη για τη μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση. Το παρήγορο είναι πως οι Κέλτες δεν πτοήθηκαν, πάλεψαν μέχρι το τέλος και ισοφάρισαν δύο φορές –αυτό, όμως, δεν αρκεί για την υπέρβαση. Θεωρητικώς, υπάρχουν ελπίδες για πρόκριση, αυτό όμως προϋποθέτει ευρωπαϊκή εκτός έδρας νίκη, κάτι που δεν το συνηθίζει η Celtic του Ronny Deila. Το αποθαρρυντικό στοιχείο είναι πως και πάλι η ομάδα φανέρωσε τις πολλές αμυντικές της αδυναμίες, βασικό της χαρακτηριστικό στη φετινή ευρωπαϊκή της πορεία. Αυτά ακριβώς τα κενά (κυρίως, δε, η ασυνήθιστη αστάθεια του τερματοφύλακα Craig Gordon) έφεραν τα τρία τέρματα των Ιταλών. Έτσι, οι Nerazzurri προηγήθηκαν μόλις στο 4’ με τον Xherdan Shaqiri, ο οποίος αξιοποίησε τη θαυμάσια μπαλιά του Zdravko Kuzmanović και με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Craig Gordon. Στο 13’ ο Rodrigo Palacio εκμεταλλεύθηκε την ασυνεννοησία μεταξύ του Emilio Izaguirre και του Virgil van Dijk, διπλασιάζοντας τα τέρματα της Inter με κοντινό δεξί σουτ. Οι Κέλτες αντέδρασαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε διάστημα δύο λεπτών: στο 24’ ο Stuart Armstrong αξιοποίησε την πάσα του Adam Matthews και με κοντινό δεξί σουτ μείωσε σε 1-2, ενώ στο 25’ ο Hugo Campagnaro στην προσπάθειά του να αποκρούσει προ του Stuart Armstrong έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του εμβρόντητου Juan Pablo Carrizo. Κι ενώ οι Κέλτες ανέκτησαν την αισιοδοξία τους και προσπαθούσαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, ήρθε και νέα ψυχρολουσία στο 45’: ο Gary Medel έβγαλε μακρινή μπαλιά για τον Rodrigo Palacio στη μεγάλη περιοχή, ο Craig Gordon έπεσε αλλά η μπάλα γλίστρησε από τα χέρια του και ο αργεντινός επιθετικός πλάσαρε επιτυχώς με το αριστερό. Το δεύτερο μέρος κύλησε με χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν, αλλά οι Κέλτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 93’ με θαυμάσιο γυριστό σουτ του John Guidetti, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Leigh Griffiths στο 75’.








Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews (Ambrose 81'), Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton, Mackay-Steven, Johansen, Armstrong (Henderson 75'), Griffiths (Guidetti 75'). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Wakaso, McGregor, Šćepović.
Internazionale Milano [4-3-1-2]: Carrizo, Campagnaro, Ranocchia, Nunes Jesus, Santon, Guarín, Medel, Shaqiri, 17 Kuzmanović (Dodô 79'), Icardi (Kovačić 75'), Palacio. Ο Roberto Mancini άφησε στον πάγκο τους Handanovič, Vidić, Obi, Pușcaș, Hernanes.

Ο Ούγγρος διαιτητής István Vad έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Xherdan Shaqiri (37’, για προσποιητή βουτιά), Davide Santon (67’, για φάουλ επί του Gary Mackay-Steven), Virgil van Dijk (71’, για φάουλ επί του Mauro Icardi), Hugo Campagnaro (80’, για φάουλ επί του Liam Henderson), Stefan Johansen (87’, για φάουλ επί του Gary Medel), Liam Henderson (90’, για φάουλ επί του Fredy Guarín). Κόπηκαν 58.500 εισιτήρια στο Celtic Park.

Εντυπωσιακή, για μία ακόμη φορά, η ατμόσφαιρα στο Celtic Park


Το 0-1 από τον Ελβετό Xherdan Shaqiri στο 4’


Το 0-2 από τον Rodrigo Palacio στο 13’


Το 1-2 από τον Stuart Armstrong στο 24’


Το 2-2 από το αυτογκόλ του Hugo Campagnaro στο 25’




Το 2-3 από τον Rodrigo Palacio στο 45’



Το 3-3 από τον John Guidetti στο 93’




Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου