Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Motherwell – Celtic 0 - 1 [Σάββατο 6.12.2014]


Στον 15ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες πέρασαν από το Fir Park επικρατώντας της Motherwell και παρέμειναν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν επιθετικά και πλησίασαν πολύ κοντά σ’ ένα τέρμα, μόλις στο 3’: ο Scott Brown τροφοδότησε με κάθετη μπαλιά τον John Guidetti, και ο Σουηδός επιθετικός πλάσαρε τον Dan Twardzik αλλά η μπάλα έφυγε ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του. Το 0-1 ήρθε ως αποτέλεσμα της πίεσης επάνω στους παίκτες των γηπεδούχων: ο Fraser Kerr επιχείρησε να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω, αλλά ο Stefan Johansen παρενέβη και τροφοδότησε τον Anthony Stokes ο οποίος σούταρε προς τη σχεδόν αφύλακτη εστία (εκτός θέσης ο Dan Twardzik, δύο αμυντικοί επάνω στη γραμμή) κι έδωσε το προβάδισμα στη Celtic. Στο 13’, ο James Forrest με δεξί σουτ έστειλε την μπάλα ξυστά δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Dan Twardzik. Στο 24’ ο John Guidetti πέτυχε ένα εντυπωσιακό τέρμα με ανάποδο ψαλίδι, αξιοποιώντας μπαλιά του Stefan Johansen, αλλά ακυρώθηκε ως offside –αν και δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο. Άλλη εσφαλμένη απόφαση των διαιτητών στο πρώτο μέρος, ήταν ο μη καταλογισμός πέναλτι εις βάρος των γηπεδούχων όταν, μετά από σέντρα του Adam Matthews από τα δεξιά, ο Zaine Francis-Angol άπλωσε το δεξί του χέρι κι έστειλε την μπάλα κόρνερ. Στο 66’ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Simon Ramsden ο οποίος έκανε βάρβαρο φάουλ επί του James Forrest. Το δεύτερο μέρος ήταν ένας διαρκής μονόλογος της Celtic, αλλά το σκορ δεν άλλαξε παρά τις πολλές και μεγάλες ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν.






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Motherwell [4-4-2 και 5-3-2]: Twardzik, Kerr (Ferguson 30'), Ramsden, McManus, Francis-Angol, Carswell, Lasley, Vigurs (Erwin 79'), Law, Ojamaa, Sutton (Ainsworth 79'). Ο Kenny Black άφησε στον πάγκο τους Stewart, Thomas, Neill, Cadden.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews, Ambrose, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton, Forrest (Šćepović 81'), Johansen, Stokes (Tonev 64'), Guidetti (Commons 88'). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Wakaso, Fisher, McGregor.

Ο διαιτητής Calum Murray έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (21’, για φάουλ επί του Keith Lasley), Lee Erwin (91’, για προσποιητή βουτιά), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Simon Ramsden (66’) για φάουλ επί του James Forrest. Κόπηκαν 7.740 εισιτήρια στο Fir Park Stadium της πόλης Motherwell.

Το μοναδικό και νικητήριο τέρμα από τον Anthony Stokes στο 6’



Ο Simon Ramsden ανατρέπει τον James Forrest και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα στο 66’



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 15ης αγωνιστικής:
Ross County - Dundee United           2-3
Aberdeen – Hamilton                       3-0
Dundee - Inverness C.T.                   1-2
Partick Thistle – Kilmarnock             1-1
St.Mirren – St.Johnstone                 0-1
Η βαθμολογία: Celtic 35, Inverness C.T. 32, Dundee United 31, Hamilton 27, Aberdeen 25, Kilmarnock 21, Dundee 20, St.Johnstone 20, Partick Thistle 16, Motherwell 10, St.Mirren 8, Ross County 8


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/7244]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/30256975]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635728/]
Daily Mail [http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-2863433/Celtic-stay-rooted-Scottish-Premiership-win-Motherwell.html]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου