Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Celtic – St.Mirren 4 - 1 [Κυριακή 14.12.2014]


Στον 16ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες δεν δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ουραγού St.Mirren στο Celtic Park. Έτσι, η όγδοη συνεχόμενη νίκη της Celtic, σε συνδυασμό με την εντός έδρας συντριβή της δεύτερης Inverness C.T. από την Partick Thistle, έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές να εδραιωθούν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι οι οποίοι απείλησαν πρώτοι, μόλις στο πρώτο λεπτό: ο James Forrest έχασε την μπάλα από τον John McGinn στο κέντρο του γηπέδου, ο μέσος της St.Mirren προχώρησε αποφεύγοντας τον Efe Ambrose, αλλά η σέντρα που πραγματοποίησε δεν αξιοποιήθηκε από τον Kenny McLean, ο οποίος μόνος απέναντι στον Craig Gordon δεν μπόρεσε να πιάσει σουτ και να σκοράρει. Πάντως, οι γηπεδούχοι αντέδρασαν αμέσως και πήραν το προβάδισμα στο 4’ με θαυμάσιο σουτ του Scott Brown από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν και πέτυχαν τέρμα σε μια φάση πανομοιότυπη με την ευκαιρία του πρώτου λεπτού: πάλι ο James Forrest έχασε την μπάλα από τον John McGinn στο κέντρο του γηπέδου, αυτήν τη προχώρησε αποφεύγοντας τον Virgil van Dijk, ο Kenny McLean αξιοποίησε τη σέντρα του παραβιάζοντας την εστία του Craig Gordon, αλλά το τέρμα ακυρώθηκε ως offside. Παρ’ όλα αυτά η St.Mirren κατάφερε να ισοφαρίσει στο 10’ με κοντινή προβολή του Sean Kelly. Στο 15’ ο James Forrest άρχισε να εξιλεώνεται για τις προηγούμενες γκάφες του, πετυχαίνοντας αρχικώς το 2-1: ο Emilio Izaguirre πραγματοποίησε σέντρα από τ’ αριστερά, ο John Guidetti γύρισε πολύ έξυπνα στον αφύλακτο James Forrest και ο νεαρός επιθετικός, από τη γωνία της μικρής περιοχής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Mark Ridgers. Στο 18’ ο Scott Brown πέτυχε το 3-1, με τον ίδιο τρόπο όπως και στη φάση του πρώτου τέρματος, αξιοποιώντας έξυπνη πάσα του James Forrest. Οι Κέλτες πίεσαν ασφυκτικά στη συνέχεια, με τον James Forrest να εντυπωσιάζει σε οργανωτικό ρόλο, αλλά σπατάλησαν τουλάχιστον τρεις πολύ καλές ευκαιρίες με τους Stefan Johansen, Nir Bitton και John Guidetti. Στο δεύτερο μέρος η πολιορκία συνεχίστηκε, αλλά οι Κέλτες πέτυχαν μόνο ένα τέρμα, στο 67’ με τον Anthony Stokes: ο Marc McAusland έχασε την μπάλα από τον Stefan Johansen, ο Νορβηγός τροφοδότησε τον Anthony Stokes, κι εκείνος μ’ ένα ξερό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας του Mark Ridgers. Το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει εξωφρενικές διαστάσεις, αλλά οι γηπεδούχοι έχασαν σωρεία ευκαιριών˙ οι πιο χαρακτηριστικές του δεύτερου μέρους ανήκουν στον Stefan Šćepović (74’, 87’, δοκάρι στο 90’), με αποτέλεσμα η St.Mirren να γλιτώσει από βέβαιο διασυρμό.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews, Ambrose, van Dijk, Izaguirre, Brown, Bitton (Henderson 69'), Forrest (McGregor 46'), Johansen, Stokes, Guidetti (Šćepović 59'). O Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Commons, Griffiths, Fisher.
St.Mirren [4-1-4-1 και 4-5-1]: Ridgers, Naismith, McAusland, Tesselaar, Kelly, Reilly (Marwood 71'), Osbourne (Mallan 83'), Goodwin, McLean, McGinn, Thompson (Ball 75'). Ο Gary Stewart Teale άφησε στον πάγκο τους Kello, Drury, Caldwell, Morgan.

Ο διαιτητής Craig Thomson δεν έδειξε καμία κάρτα. Κόπηκαν 44.827 εισιτήρια στο Celtic Park.

Το 1-0 από τον Scott Brown στο 4’


Το 1-1 από τον Sean Kelly στο 10’


Το 2-1 από τον James Forrest στο 15’


Το 4-1 από τον Anthony Stokes στο 67’


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 16ης αγωνιστικής:
Dundee United – Aberdeen                   0-2
Hamilton – Dundee                                2-1
Inverness C.T. - Partick Thistle            0-4
Kilmarnock – St.Johnstone                    0-1
Motherwell - Ross County                      2-2
Η βαθμολογία: Celtic 38, Inverness C.T. 32, Dundee United 31, Hamilton 30, Aberdeen 28, St.Johnstone 23, Kilmarnock 21, Dundee 20, Partick Thistle 19, Motherwell 11, Ross County 9, St.Mirren 8



Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου