Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Astra Giurgiu – Celtic 1 - 1 [Πέμπτη 6.11.2014]



Οι Κέλτες δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν από τώρα την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση (των 32) του Europa League και, πλέον, χρειάζονται έναν βαθμό στους δύο εναπομείναντες αγώνες (με Salzburg και Dinamo Zagreb) για να προχωρήσουν. Η Astra Giurgiu είναι η ουραγός του 4ου Ομίλου, αλλά η Celtic έδειξε και πάλι το ανεπαρκές ευρωπαϊκό της πρόσωπο και περιορίστηκε σε μια μίζερη ισοπαλία. Πάντως, οι Ρουμάνοι οφείλουν πολλά στον τερματοφύλακά τους Silviu Lung, ο οποίος πραγματοποίησε σωρεία εξαιρετικών και σωτήριων επεμβάσεων. Οι πρωταθλητές Σκωτίας πήραν το προβάδισμα στο 32’ με δυνατό αριστερό σουτ του Stefan Johansen έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στη συνέχεια, πίεσαν και προσπάθησαν να πετύχουν και άλλα τέρματα (κυρίως με σουτ εκτός περιοχής), αλλά ο Ρουμάνος τερματοφύλακας αποδείχθηκε ανίκητος. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 79’ με τον Βραζιλιάνο William de Amorim, το δεξί σουτ του οποίου (από πλάγια θέση) «κρέμασε» στην κυριολεξία τον Craig Gordon. Εν ολίγοις, η Celtic έδειξε και πάλι ότι έχει μπροστά της ακόμη πολύ δρόμο για να γίνει η υπολογίσιμη δύναμη που θα πετύχει κάτι σημαντικό σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση…







Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Astra Giurgiu [4-2-3-1]: Lung, Ben Youssef, Júnior Morais, Oroș, Πλιάτσικας, Joãozinho (Amorim 46’), Yahaya (Seto 81’), Enache, Laban, Budescu (Florescu 62’), Bukari. Ο Oleh Valeriyovych Protasov άφησε στον πάγκο τους Coman, Găman, Chiţu, Rus.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Izaguirre, van Dijk, Mulgrew, Denayer, Lustig, Brown, Johansen, Wakaso (Matthews 81’), McGregor, Šćepović (Griffiths 73’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Załuska, Ambrose, Biton, Tonev, Kayal.

Ο Ουκρανός διαιτητής Serhiy Boiko έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Syam Ben Youssef (36’, για φάουλ επί του Emilio Izaguirre), Seydou Yahaya (66’, για φάουλ επί του Scott Brown), Scott Brown (66’, για αψιμαχία με τον Seydou Yahaya στην προαναφερθείσα φάση), Sadat Bukari (91’), Virgil van Dijk (93’), Vincent Laban (92’) για φάουλ επί του Charlie Mulgrew. Περίπου 2.500 θεατές παρακολούθησαν την αναμέτρηση στο Stadionul Marin Anastasovici της πόλης Giurgiu.

Η αρχική ενδεκάδα της Celtic, όπως παρατάχθηκε στο Stadionul Marin Anastasovici: στην επάνω σειρά (από αριστερά προς τα δεξιά) οι Craig Gordon, Jason Denayer, Charlie Mulgrew, Stefan Šćepović, Virgil van Dijk, Emilio Izaguirre˙ στην κάτω σειρά οι Mikael Lustig, Callum McGregor, Scott Brown, Wakaso Mubarak, Stefan Johansen.



Η πυκνή ομίχλη δυσκόλεψε παίκτες και φιλάθλους…


Το 0-1 από τον Stefan Johansen στο 32’


Το 1-1 από τον William de Amorim στο 79’


Αρκετοί φίλοι της Celtic παρόντες και σε αυτήν την αναμέτρηση


Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Vincent Laban ανατρέπει με αντιαθλητικό τρόπο τον Charlie Mulgrew και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα





Στην άλλη αναμέτρηση του 4ου Ομίλου, η Salzburg διέλυσε τη Dinamo μέσα στο Zagreb με 1-5. τρία τέρματα πέτυχε ο Ισπανός Jonathan Soriano Casas (40’, 64’, 85’), από ένα οι Kevin Kampl (59’) και Massimo Bruno (72’), ενώ για τους Αυστριακούς είχε μειώσει ο Ángelo Henríquez στο 60’. Έτσι, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Salzburg 10 (13-6), Celtic 8 (6-4), Dinamo Zagreb 3 (8-11), Astra 1 (4-10)



Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου