Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Aberdeen - Celtic 1 - 2 [Κυριακή 9.11.2014]


Στον δωδέκατο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες έφυγαν νικητές «δια πυρός και σιδήρου» από το Pittodrie Stadium, μετά από μια επεισοδιακή αναμέτρηση –την οποία οι πρωταθλητές ολοκλήρωσαν με 10 παίκτες. Η νίκη αυτή έστειλε τη Celtic στην κορυφή της βαθμολογίας (με έναν αγώνα λιγότερο), για πρώτη φορά φέτος, και συνοδεύτηκε από έντονους πανηγυρισμούς. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα στο 27’ με αριστερό σουτ του Adam Rooney από τα όρια της μικρής περιοχής˙ είχε προηγηθεί ασταθής απόκρουση του Łukasz Załuska σε πλάγιο δεξί σουτ του Andrew Considine. Οι Κέλτες ισοφάρισαν στο 38’ με τον Stefan Johansen, ο οποίος αξιοποίησε κάθετη μπαλιά του Anthony Stokes και σκόραρε με δεξί σουτ από πλάγια θέση και υπό την πίεση του Mark Reynolds. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για δεύτερο τέρμα και απείλησαν με διαδοχικά σουτ του Niall McGinn, ένα εκ των οποίων έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Łukasz Załuska στο 63’. Στο 82’ η Celtic έμεινε με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Scott Brown με δεύτερη κίτρινη κάρτα (μάλλον πολύ αυστηρή) για φάουλ επί του Niall McGinn. Πάντως, οι Κέλτες κατάφεραν να κλέψουν τη νίκη στο 90’, όταν ο Stefan Johansen εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Virgil van Dijk με κοντινό δεξί πλασέ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Scott Brown. Πολύ δύσκολη νίκη για τους πρωταθλητές, απέναντι σε αντίπαλο που έχει εξελιχθεί σε πολύ σκληρό καρύδι, σε μια ιδιαίτερα εχθρική έδρα, με διαιτητή ο οποίος δεν είχε τον έλεγχο και υπέπεσε σε πολλά και σημαντικά σφάλματα εις βάρος και των δύο ομάδων.

 



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Aberdeen [4-2-3-1 και 4-4-2]: Brown, Logan, Taylor, Reynolds, Considine, Jack, Flood (Robson 10'), McGinn, Pawlett (Monakana 85'), Hayes, Rooney (Goodwillie 67'). Ο Derek John McInnes άφησε στον πάγκο τους Langfield, Smith, Shankland, McKenna.
Celtic [4-2-3-1 και 4-3-3]: Załuska, Matthews (Lustig 78'), Denayer, van Dijk, Izaguirre, Brown, Johansen, Forrest (McGregor 61'), Stokes (Griffiths 72'), Mulgrew, Guidetti. Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Fasan, Šćepović, Wakaso, Kayal.

Ο διαιτητής Alan Muir έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Anthony Stokes (59’, για φάουλ επί του Peter Pawlett), Jonny Hayes (66’, για φάουλ επί του Emilio Izaguirre), Emilio Izaguirre (66’), Scott Brown (στο 68’ για φάουλ επί του Peter Pawlett και στο 82’ για φάουλ επί του Niall McGinn, με αποτέλεσμα την αποβολή του αρχηγού της Celtic), Barry Robson (71’, για φάουλ επί του Callum McGregor). Κόπηκαν 19.051 εισιτήρια στο Pittodrie Stadium της πόλης Aberdeen.

Το 1-0 από τον Adam Rooney στο 27’



Το 1-1 από τον Stefan Johansen στο 38’


Ο Scott Brown αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 82’


Το 1-2 από τον Virgil van Dijk στο 90’




Παρόντες και στο Aberdeen αρκετοί φίλοι της Celtic




Πανηγυρισμοί για τη δύσκολη νίκη και την αναρρίχηση στην κορυφή της βαθμολογίας




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 13ης αγωνιστικής:
Motherwell - Dundee United                 1-0
Dundee – St.Johnstone                         1-1
Inverness C.T. – Hamilton                     4-2
Kilmarnock - Ross County                      0-3
St.Mirren - Partick Thistle                   0-1
Η βαθμολογία [Celtic και Partick Thistle έχουν δώσει από 12 αγώνες]: Celtic 26, Inverness C.T. 26, Dundee United 25, Hamilton 24, Aberdeen 22, Kilmarnock 20, Dundee 20, Partick Thistle 15, St.Johnstone 14, Motherwell 10, St.Mirren 8, Ross County 8


Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου