Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

St.Johnstone – Celtic 3 - 3 [Τετάρτη 7.5.2014]


Στον 37ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες στραβοπάτησαν στο McDiarmid Park και δεν θα μπορέσουν να εκπληρώσουν τον στόχο της υπέρβασης των 100 βαθμών στο Πρωτάθλημα που εκπνέει την επόμενη Κυριακή. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας έξι αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε την Aberdeen το περασμένο Σάββατο: ο Łukasz Załuska (αντί του Fraser Forster) πραγματοποίησε την πρώτη του φετινή εμφάνιση στο τρέχον Πρωτάθλημα, ενώ επανήλθαν οι Mikael Lustig, Beram Kayal, Derk Boerrigter, Teemu Pukki και Amido Baldé, αντί των Emilio Izaguirre, Scott Brown, Kris Commons, Anthony Stokes και Leigh Griffiths. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν το δεξί σουτ που εξαπέλυσε ο Michael O'Halloran έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του Łukasz Załuska. Οι "Saints" απείλησαν και πάλι στο 8’, αλλά το δεξί σουτ του Steven May από πλάγια θέση έδιωξε σε κόρνερ με το αριστερό του πόδι ο Πολωνός τερματοφύλακας της Celtic. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στην αμέσως επόμενη φάση, στο 9’: ο Lee Croft εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Steven Anderson πήδηξε ψηλότερα από τους Efe Ambrose και Charlie Mulgrew και την κεφαλιά του αξιοποίησε ο Timothy Clancy με κοντινή δεξιά προβολή. Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους στο 43’, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Steven May (είχε προηγηθεί ανατροπή του Michael O'Halloran από τον Beram Kayal) αποκρούστηκε από τον Łukasz Załuska. Το πρώτο μέρος έκλεισε με άλλη μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους, όταν ο Michael O'Halloran «χόρεψε» τον Charlie Mulgrew, αλλά το σουτ που επιχείρησε έστειλε την μπάλα αρκετά επάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο δεύτερο μέρος, οι Κέλτες έδειξαν να συνέρχονται και κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 53’: ο Scott Brown ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Gary McDonald, ο διαιτητής καταλόγισε την ποινή, και το αριστερό σουτ του Kris Commons έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του Alan Mannus και τον τερματοφύλακα στην αριστερή γωνία. Στο 73’ οι πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα, όταν ο Teemu Pukki εκμεταλλεύθηκε τη συρτή μπαλιά του Charlie Mulgrew και με δεξιά προβολή παραβίασε την εστία των γηπεδούχων. Στο 77’ οι Κέλτες διεύρυναν τη διαφορά στο σκορ, με θαυμάσιο δεξί σουτ του Virgil van Dijk. Κι ενώ όλα έδειχναν πως η Celtic είχε εξασφαλίσει τη νίκη, οι γηπεδούχοι είχαν διαφορετική άποψη και ισορρόπησαν την κατάσταση μέσα σε διάστημα δύο λεπτών: στο 84’ μείωσαν σε 2-3 με μακρινό δεξί σουτ του Scott Brown (απλή συνωνυμία με τον αρχηγό της Celtic) το οποίο αιφνιδίασε τον Łukasz Załuska και στο 86’ ισοφάρισαν με κεφαλιά του Michael O'Halloran, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε τη σέντρα του David Wotherspoon και την αμυντική ολιγωρία των Efe Ambrose και Virgil van Dijk.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Johnstone [4-5-1]: Mannus, Miller (Wotherspoon 59'), Clancy, Brown, Anderson, Wright, Croft (Iwelumo 78'), McDonald, May (Hasselbaink 46'), Cregg, O'Halloran. Ο Tommy Wright άφησε στον πάγκο τους Millar, Dunne, Banks, Gilchrist.
Celtic [4-4-2]: Załuska, Lustig, Mulgrew, Kayal, Ambrose, van Dijk, Matthews (Brown 46'), Johansen, Pukki, Baldé (Stokes 88'), Boerrigter (Commons 46'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Forster, Mouyokolo, Griffiths, Henderson.

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Teemu Pukki (69’). Κόπηκαν 4.624 εισιτήρια στο McDiarmid Park της πόλης Perth.



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 37ης αγωνιστικής:
Dundee United –Aberdeen         1-3
Ross County – Hibernian            1-0
Hearts - Partick Thistle            2-4
Kilmarnock – St.Mirren              1-0
Motherwell - Inverness C.T.      2-1
Η βαθμολογία: Celtic 96, Aberdeen 68, Motherwell 67, Dundee United 58, Inverness C.T. 54, St.Johnstone 53, Partick Thistle 38, St.Mirren 38, Ross County 37, Kilmarnock 36, Hibernian 35, Hearts 22



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/5839]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/27216459]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635617/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου