Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Celtic - Aberdeen 5 - 2 [Σάββατο 03.05.2014]


Η Aberdeen δικαίως μπορεί να χαρακτηριστεί ο φετινός «κακός δαίμονας» της Celtic: είναι η μοναδική ομάδα που έχει νικήσει τους πρωταθλητές στα πλαίσια της τρέχουσας Scottish Premiership και η ομάδα που ευθύνεται για τον αποκλεισμό τους (και, μάλιστα, μέσα στο Celtic Park) από το Κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά, σε μια αναμέτρηση χωρίς βαθμολογικό ενδιαφέρον για τους Κέλτες, η Celtic πέτυχε μια νίκη γοήτρου με ευρύ σκορ. Ο Neil Lennon εμπιστεύθηκε την ίδια ακριβώς αρχική ενδεκάδα που παρέταξε και στον αγώνα με την Inverness, και δεν διαψεύσθηκε. Μετά από κάποιες άκαρπες προσπάθειες εκατέρωθεν, οι πρωταθλητές πήραν το προβάδισμα στο 25’ με συρτό αριστερό σουτ του Scott Brown από το ύψος του πέναλτι. Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν άμεσα και ισοφάρισαν στο 28’ με κοντινό πλασέ του Niall McGinn, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε αμυντικό λάθος του Adam Matthews. Οι Κέλτες πήραν και πάλι το προβάδισμα στο 44’ με ένα τέρμα όμοιο με το πρώτο: μετά από πάσα του Adam Matthews, ο Scott Brown με αριστερό συρτό σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του James Langfield. Οι πρωταθλητές διεύρυναν τη διαφορά στο 53’, με δεξιά προβολή του Anthony Stokes ανάμεσα στους Ryan Jack και Mark Reynolds. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν σε 3-2 στο 56’ με δυνατό δεξί σουτ του Shaleum Logan έξω από τη μεγάλη περιοχή. Στο 63’ ο Kris Commons με θαυμάσιο σκαφτό σουτ ανάγκασε τον James Langfield να πραγματοποιήσει σωτήρια εκτίναξη, ενώ λίγο αργότερα οι φιλοξενούμενοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι όταν ο Jonathan Hayes σκόνταψε στο απλωμένο αριστερό πόδι του Efe Ambrose. Οι Κέλτες πέτυχαν το 4-2 στο 69’, όταν ο Kris Commons με αριστερό πλασέ από τα όρια της μικρής περιοχής εκμεταλλεύθηκε την μπαλιά ακριβείας του Anthony Stokes. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απειλήσουν με σουτ εκτός περιοχής των Niall McGinn στο 81’ (απέκρουσε ο Fraser Forster) και Willo Flood στο 82’ (η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι), αλλά ο Kris Commons τους αποτελείωσε στο 87’ με δεξί πλασέ, εκμεταλλευόμενος την πάσα ακριβείας του Beram Kayal.


 

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-3-3 και 4-3-1-2]: Forster, Matthews, Izaguirre, Johansen (Kayal 83'), Ambrose, van Dijk, Brown, Mulgrew, Stokes, Commons (Henderson 91'), Griffiths (Lustig 84'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Boerrigter, Baldé, Pukki.
Aberdeen [4-4-2 και 4-5-1]: Langfield, Logan, Robson (Smith 73'), Flood, Reynolds, Anderson, Pawlett (McManus 89'), Jack, Rooney (Vernon 40'), McGinn, Hayes. Ο Derek McInnes άφησε στον πάγκο τους Robertson, Zola, Weaver, Tate.

Ο διαιτητής Iain Brines έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Charlie Mulgrew (61’), για φάουλ επί του Niall McGinn. Κόπηκαν 47.468 εισιτήρια στο Celtic Park.


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 36ης αγωνιστικής:
Hibernian - Partick Thistle                1-1
Inverness C.T. - Dundee United         1-1
MotherwellSt.Johnstone                2-1
St.Mirren - Ross County                     1-0
HeartsKilmarnock                           5-0
Η βαθμολογία: Celtic 95, Aberdeen 65, Motherwell 64, Dundee United 58, Inverness C.T. 54, St.Johnstone 52, St.Mirren 38, Hibernian 35, Partick Thistle 35, Ross County 34, Kilmarnock 33, Hearts 22


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/5812]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/27168438]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635607/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου