Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

St.Mirren – Celtic 0 - 4 [Κυριακή 5.1.2014]


Οι Κέλτες επανήλθαν στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και πέτυχαν την ένατη συνεχόμενη νίκη τους (και 17η σε σύνολο 20 αγώνων) για τη Scottish Premiership. Έτσι, η Celtic είναι μία από τις πέντε ομάδες (οι άλλες τέσσερις είναι οι Μπάγερν Μονάχου, Ολυμπιακός, Σπάρτα Πράγας και Στεάουα Βουκουρεστίου) που παραμένουν αήττητες στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μέσα σε είκοσι λεπτά, οι Κέλτες ισοπέδωσαν τη St.Mirren, έφυγαν με άλλους τρεις βαθμούς από το St.Mirren Park, και διατήρησαν την απόσταση ασφαλείας από τη δεύτερη Aberdeen. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας μόνο μία αλλαγή, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε την Partick Thistle στην αναμέτρηση της Πρωτοχρονιάς: ο Anthony Stokes αγωνίστηκε από την αρχή, ενώ ο Teemu Pukki κάθισε στον πάγκο. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας έφτασαν πολύ κοντά στην επιτυχία ενός τέρματος στο 25’: από τ’ αριστερά ο Kris Commons τροφοδότησε τον Charlie Mulgrew μέσα στη μεγάλη περιοχή, το αριστερό πλασέ του οποίου βρήκε το αριστερό δοκάρι και η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Marián Kello. Στο ίδιο δοκάρι προσέκρουσε και το αριστερό σουτ του Kris Commons έξω από τη μεγάλη περιοχή, στο 32’. Ο καταιγισμός των τερμάτων ήρθε στο δεύτερο μέρος και τον χορό άνοιξε ο Charlie Mulgrew στο 53’, με αριστερό σουτ από το ύψος του πέναλτι, αξιοποιώντας θαυμάσια ατομική ενέργεια του Adam Matthews. Οι Κέλτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 58’ με θαυμάσιο δεξί πλασέ του Anthony Stokes, ο οποίος αξιοποίησε την μπαλιά του Joe Ledley. Ακολούθησαν δύο εντυπωσιακές αποκρούσεις του Marián Kello σε μακρινά σουτ των Scott Brown (68’) και Anthony Stokes (69’). Το τρίτο τέρμα σημείωσε ο Kris Commons στο 70’ με κοντινή κεφαλιά, αξιοποιώντας θαυμάσια σέντρα του Emilio Izaguirre από τ’ αριστερά. Το τέταρτο τέρμα σημειώθηκε και πάλι από τον Kris Commons, στο 72’: ο James Forrest τροφοδότησε τον Charlie Mulgrew στο κέντρο του γηπέδου, εκείνος ξαναβρήκε τον James Forrest που κατευθυνόταν προς τη μεγάλη περιοχή, ο νεαρός επιθετικός πραγματοποίησε συρτή σέντρα, και ο επερχόμενος Kris Commons με δυνατό αριστερό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σλοβάκο τερματοφύλακα των γηπεδούχων.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
St.Mirren [4-4-2]: Kello, Naismith, Kelly, McGowan, McGregor, McAusland, Newton, McGinn, Thompson (Brady 77’), Campbell (Reilly 84’), Grainger (Mair 75’). Ο Danny Lennon άφησε στον πάγκο τους van Zanten, Dilo, Williams, Cuddihy.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Matthews, Izaguirre, Brown (Biton 77’), Ambrose, van Dijk, Forrest (Baldé 79’), Ledley, Stokes, Commons, Mulgrew (Boerrigter 75’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Rogić, Pukki, Fisher.

Ο διαιτητής John Beaton έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (33’, για φάουλ επί του Marc McAusland), Lee Mair (78’, για φάουλ επί του Derk Boerrigter), Emilio Izaguirre (89’, για φάουλ επί του Darren McGregor), Efe Ambrose (92’, για φάουλ επί του Anthony Brady). Κόπηκαν 5.778 εισιτήρια στο St.Mirren Park της πόλης Paisley.

Το 0-1 από τον Charlie Mulgrew στο 53’



Το 0-2 από τον Anthony Stokes στο 58’



Το 0-3 από τον Kris Commons στο 70’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 21ης αγωνιστικής:
Motherwell - Inverness C.T.          αναβλήθηκε
Ross CountySt.Johnstone                1-0
Dundee UnitedHibernian                 2-2
Hearts - Partick Thistle                     0-2
KilmarnockAberdeen                       0-1
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic 54 (20), Aberdeen 41 (21), Motherwell 40 (20), Inverness C.T. 33 (19), Dundee United 33 (21), Hibernian 28 (21), St.Johnstone 25 (20), Kilmarnock 21 (21), St.Mirren 20 (20), Partick Thistle 18 (20), Ross County 17 (20), Hearts –2 (21)




Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5197]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/25539812]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634907/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου