Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Hibernian - Celtic 0 - 4 [Κυριακή 26.1.2014]


Στον 22ο αγώνα τους για τη φετινή Scottish Premiership, οι Κέλτες παρέμειναν αήττητοι, σημείωσαν την 11η συνεχόμενη νίκη τους (την 9η χωρίς να δεχτούν τέρμα) και αύξησαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Aberdeen. Στο Easter Road του Εδιμβούργου, η Celtic διέλυσε την ορεξάτη και απειλητική Hibernian, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στις τρεις σωτήριες επεμβάσεις του Fraser Forster. Ο Neil Lennon παρέταξε την αρχική ενδεκάδα πραγματοποιώντας δύο αλλαγές, σε σχέση με την ομάδα που νίκησε τη Motherwell: επανήλθαν οι Γιώργος Σαμαράς και Nir Biton, αντί του James Forrest και του τιμωρημένου Anthony Stokes. Επίσης, την παρθενική του εμφάνιση με τη φανέλα της Celtic έκανε (έστω και για λίγα λεπτά) ο νεοαποκτηθείς Νορβηγός μέσος Stefan Marius Johansen. Οι πρωταθλητές και κυπελλούχοι Σκωτίας πήραν το προβάδισμα με τη συμπλήρωση του όγδοου λεπτού: η βαθιά μπαλιά του Emilio Izaguirre από το κέντρο του γηπέδου έστειλε την μπάλα προς τη μεγάλη περιοχή των γηπεδούχων, δύο αμυντικοί (Michael Nelson και Jordon Forster) μπερδεύτηκαν μεταξύ τους, και ο Kristian Commons βρήκε την ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Ben Williams με κοντινό αριστερό σουτ. Οι γηπεδούχοι δικαίως ζήτησαν πέναλτι στο 12’, όταν ο James Collins ανατράπηκε από τον Virgil van Dijk μέσα στη μεγάλη περιοχή. Στο 30’ ο Fraser Forster πραγματοποίησε την πρώτη σωτήρια επέμβαση, αποκρούοντας αριστερό σουτ του Samuel Stanton από πλάγια θέση. Στο 57’ και πάλι ο Fraser Forster έσωσε την εστία της Celtic: ο Abdellah Zoubir επιχείρησε επικίνδυνη σέντρα-σουτ προς την εστία της Celtic, αλλά ο Άγγλος τερματοφύλακας έδιωξε με γροθιές πριν η μπάλα φτάσει στο κεφάλι του Jordon Forster. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Samuel Stanton, η μπάλα έφτασε και πάλι στον Abdellah Zoubir, το μακρινό σουτ του οποίου ανάγκασε τον Fraser Forster να πέσει στη δεξιά του γωνία και να διώξει σε νέο κόρνερ. Στο 67’ οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, αυτήν τη φορά με θαυμάσιο αριστερό σουτ του Samuel Stanton, αλλά και πάλι ο Fraser Forster έδιωξε σε κόρνερ με εντυπωσιακή απόκρουση. Στο 76’ ο Michael Nelson τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα, επειδή σταμάτησε εσκεμμένα την μπάλα με το χέρι καθώς ο Teemu Pukki προσπαθούσε να βρει τον Γιώργο Σαμαρά˙ το φάουλ εκτέλεσε ο Virgil van Dijk, ο οποίος με δεξί αριστουργηματικό σουτ «κρέμασε» τον Ben Williams. Το 0-3 σημειώθηκε στο 83’ με θαυμάσιο πλάγιο δεξί σουτ του Teemu Pukki (υπό την πίεση του Jordon Forster), ο οποίος αξιοποίησε μπαλιά του Joe Ledley. Στο 90’ διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι από τον Kris Commons, αφού ο Teemu Pukki «κατεδαφίστηκε» από τον Alan Maybury μέσα στη μεγάλη περιοχή.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Hibernian [4-2-3-1]: Williams, Maybury, Stevenson, Taiwo (Heffernan 82'), Nelson, Forster, Zoubir, Stanton, Collins, Craig, Harris. Ο Terry Butcher άφησε στον πάγκο τους Vine, Cairney, Handling, Murdoch, Horribine, Cummings.
Celtic [4-4-1-1]: Forster, Fisher, Izaguirre, Brown, van Dijk, Ambrose, Biton (Pukki 46'), Ledley, Σαμαράς (Baldé 85'), Commons, Mulgrew (Johansen 87'). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Boerrigter, O'Connell, Henderson.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Tom Taiwo (19’, για φάουλ επί του Kris Commons), Michael Nelson (76’, επειδή σταμάτησε την μπάλα με το χέρι), Liam Craig (85’, για φάουλ επί του Joe Ledley). Κόπηκαν 12.542 εισιτήρια στο Easter Road του Εδιμβούργου.


 
Το 0-1 από τον Kris Commons στο 8’


Το 0-2 από τον Virgil van Dijk στο 77’



Το 0-3 από τον Teemu Pukki στο 83’



Το 0-4 από τον Kris Commons στο 90’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της ημέρας:
Kilmarnock - Inverness C.T.              2-0
Motherwell – Aberdeen                    2-2
Ross CountyHearts                        1-2
St.Mirren - Partick Thistle               0-0
Η βαθμολογία [σε παρένθεση το σύνολο των αγώνων που έχει δώσει κάθε ομάδα]: Celtic (22) 60, Aberdeen (24) 45, Motherwell (23) 44, Inverness C.T. (22) 37, Dundee United (23) 34, St.Johnstone (23) 32, Hibernian (24) 28, Kilmarnock (23) 25, St.Mirren (23) 24, Ross County (23) 21, Partick Thistle (24) 21, Hearts (24) 2



Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5312]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/25798579]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3634921/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου