Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Dundee United - Celtic 1 - 0 [Κυριακή 06.05.2012]

Δεν τα κατάφεραν οι Κέλτες στο Tannadice Park και υπέστησαν την πέμπτη τους ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, ενώ η Dundee United (νικώντας για πρώτη φορά φέτος τη Celtic) εξασφάλισε την τέταρτη θέση που την οδηγεί στο επόμενο Europa League. Η υπεροχή των φιλοξενουμένων ήταν συντριπτική (34% - 66% κατοχή μπάλας, 2 έναντι 11 σουτ, 4 έναντι 8 κόρνερ), αλλά οι γηπεδούχοι (χάρη και στην εκπληκτική απόδοση του τερματοφύλακά τους Dusan Pernis) ήσαν εκείνοι που απέσπασαν τους τρεις βαθμούς. Ο Neil Lennon παρέταξε και πάλι ένα αρχικό σχήμα με αρκετές αλλαγές (επανήλθαν οι Fraser Forster, Mikael Lustig, Charlie Mulgrew, Adam Matthews, Scott Brown και Gary Hooper), σε σχέση με την ενδεκάδα που νίκησε τη St Johnstone το βράδυ της Πέμπτης, αλλά η Celtic δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και δεν μπόρεσε να επιτύχει την έκτη συνεχόμενη νίκη της. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημειώθηκε στο 21’ όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ από τα δεξιά, το οποίο εκτέλεσε συρτά ο Gary Mackay-Steven τροφοδοτώντας τον Paul Dixon˙ το «γέμισμα» του τελευταίου βρήκε τον αμαρκάριστο Scott Robertson, ο οποίος με κεφαλιά εντός της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Fraser Forster. Στο 75’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι όταν, μετά από προσπάθεια του Emilio Izaguirre εντός της μεγάλης περιοχής, η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του Keith Watson.

Το τέρμα του Scott Robertson και οι επακόλουθοι πανηγυρισμοί…

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Dundee United: Pernis, Dillon, Dixon, Gunning (Kenneth 82’), Neilson (Watson 66’), Flood, Ryan, Robertson, Rankin, Mackay-Steven (Russell 68’), Daly. Ο Peter Houston άφησε στον πάγκο τους Banks, Swanson, Armstrong, Dow.
Celtic: Forster, Izaguirre, Mulgrew, Lustig, Rogne (Wanyama 55’), Matthews, Brown (McGeouch 71’), Ledley, Stokes (Watt 46'), Commons, Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Cha Du-Ri, Ibrahim, Bangura.
Ο διαιτητής Iain Brines έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Victor Wanyama (62’) και John Rankin (83’). Κόπηκαν 9.144 εισιτήρια στο Tannadice Park της πόλης Dundee.

Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Rangers-Motherwell           0-0
Kilmarnock-Aberdeen         1-1
StMirren-Inverness C.T.    0-1
Hearts-StJohnstone           2-0
Hibernian-Dunfermline       4-0
Η βαθμολογία (κάθε ομάδα έχει δώσει 37 αγώνες): Celtic 90, Rangers 70, Motherwell 62, Dundee United 56, Hearts 52, St Johnstone 50, Kilmarnock 44, St Mirren 42, Aberdeen 40, Inverness C.T. 36, Hibernian 33, Dunfermline 25

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17885249]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/06052012/58/spl-dundee-united-beat-champions-celtic.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2588]
RhebelCeltic [http://rhebelrhebel.co.uk/3102/below-par-celtic-come-undone/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου