Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Celtic - Hearts 5 - 0 [Κυριακή 13.05.2012]

Ιδανικός επίλογος για τους Κέλτες στο Celtic Park, με ευρεία νίκη και πέντε τέρματα από τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος –στοιχεία που «έδεσαν» με την πανηγυρική ατμόσφαιρα και την απονομή του τροπαίου. Αδιάφορη η Hearts (με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου της επόμενης εβδομάδας) και με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, αποτέλεσε εύκολη λεία για τους παίκτες της Celtic –οι οποίοι ήθελαν έναν εντυπωσιακό και θεαματικό επίλογο, ξεπερνώντας και το περσινό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (92) κατά έναν. Με βασικούς οργανωτές τους Γιώργο Σαμαρά και Kris Commons (και οι δύο σε θαυμάσια μέρα) και ανηλεή εκτελεστή τον (μονίμως μπροστά από την εστία του MacDonald) Gary Hooper, οι Κέλτες μπήκαν ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξαν τις διαθέσεις τους από νωρίς. Έτσι, στο 5’, ο Emilio Izaguirre έβγαλε σέντρα από τ’ αριστερά, ο Kris Commons έπιασε σουτ από το ύψος του πέναλτι και ο Gary Hooper εκμεταλλεύθηκε την ασθενή απόκρουση του τερματοφύλακα James MacDonald, στέλνοντας από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Στο 8’ ο Γιώργος Σαμαράς «χόρεψε» τον Marius Zaliukas και ξέφυγε από τ’ αριστερά για να τροφοδοτήσει τον Gary Hooper, ο οποίος από κοντά δε δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα της Celtic. Στο 39’ ο Gary Hooper εκτέλεσε πέναλτι (ο Joe Ledley είχε ανατραπεί από τον Arvydas Novikovas), στέλνοντας τον MacDonald στην αριστερή του γωνία και την μπάλα στο κέντρο της εστίας για το 3-0. Στο 66’ ο Γιώργος Σαμαράς τροφοδότησε τον Kris Commons κι εκείνος έβγαλε κάθετη μπαλιά για τον Gary Hooper, ο Marius Zaliukas δεν μπόρεσε να ανακόψει την πορεία της μπάλας και ο Gary Hooper πέρασε τον τερματοφύλακα MacDonald για να σημειώσει το 4-0. Στο 87’ ο Γιώργος Σαμαράς έβγαλε συρτή σέντρα για τον Gary Hooper, ο οποίος με πλασαριστό σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή ολοκλήρωσε τον κέλτικο θρίαμβο με το πέμπτο προσωπικό του τέρμα -24o στο Πρωτάθλημα και 29ο συνολικώς για τη φετινή περίοδο.

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Izaguirre, Mulgrew, Loovens, Matthews, Brown (Kayal 67'), Ledley (McCourt 69'), Wanyama, Σαμαράς, Commons (Stokes 81'), Hooper. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska, Cha Du-Ri, Lustig, Twardzik.
Heart of Midlothian (4-4-2): MacDonald, Grainger, Webster (Barr 83'), McGowan, Zaliukas, Templeton, Taouil (Prychynenko 25'), Mrowiec, Novikovas (Holt 46'), Glen, Robinson. Ο Paulo Sérgio Bento Brito άφησε στον πάγκο τους Ridgers, Santana, Driver, Skacel.
Ο διαιτητής Alan Muir έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Scott Brown (40’) και Daniel Grainger (41’). Κόπηκαν 58.875 στο εορταστικό και κατάμεστο Celtic Park.
3-0

4-0

5-0
Gary Hooper


Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις:
Inverness C.T. - Hibernian          2-0
Dunfermline - Kilmarnock           1-2
Motherwell - Dundee United       0-2
StJohnstone - Rangers               0-4
Aberdeen - StMirren                0-0
Η τελική βαθμολογία, μετά από 38 αγωνιστικές: Celtic 93, Rangers 73, Motherwell 62, Dundee United 59, Hearts 52, St Johnstone 50, Kilmarnock 47, St Mirren 43, Aberdeen 41, Inverness C.T. 39, Hibernian 33, Dunfermline Athletic 25. Έτσι, Celtic και Rangers θα συμμετάσχουν στο επόμενο Champions League˙ Motherwell, Dundee United και Kilmarnock (κάτοχος του League Cup) θα αγωνιστούν στο Europa League, ενώ μία ακόμη θέση στη συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεκδικήσουν οι δύο ομάδες του Εδιμβούργου (Hearts και Hibernian) στον τελικό του Κυπέλλου. Υποβιβάζεται η Dunfermline Athletic.

Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2611]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17973176]



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου