Τετάρτη 3 Αυγούστου 2016

Celtic - Astana 2 - 1 [Τετάρτη 3.8.2016]


Δεινοπάθησε η Celtic μέχρι να λυγίσει τη μαχητική Astana στο Celtic Park. Ο Moussa Dembélé αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Brendan Rodgers, δίνοντας την πολυπόθητη πρόκριση για τη φάση των play-off στους Κέλτες. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν αυτός που κέρδισε το δεύτερο πέναλτι στο 90’ και με εύστοχη εκτέλεση πέτυχε το τελικό 2-1 (αυτό ήταν και το πρώτο του τέρμα με τη φανέλα της Celtic), γλιτώνοντας τους γηπεδούχους από το άγχος της παράτασης. Πάντως, η Celtic επικράτησε με την ψυχή στο στόμα, πράγμα που σημαίνει πως ακόμη δεν έχει βρει τον απαιτούμενο ρυθμό. Το παράδοξο είναι πως η Celtic κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, δεν άφησε στους Καζάκους την ευκαιρία να αναπτυχθούν, παρ’ όλα αυτά η ισοφάριση από τον Agim Ibraimi στο 62’ προκάλεσε προβλήματα και άγχος. Με την εκπνοή του πρώτου μέρους, οι Κέλτες κέρδισαν πέναλτι όταν σε διεκδίκηση της μπάλας ο Abzal Beisebekov κλώτσησε τον Kieran Tierney˙ ο Leigh Griffiths εκτέλεσε εύστοχα, στέλνοντας τον τερματοφύλακα Nenad Erić στην αντίθετη γωνία, και πέτυχε το 1-0. Κι ενώ οι Κέλτες έψαχναν και το δεύτερο τέρμα, ήρθε η φάση του 62’ που πάγωσε το Celtic Park: ο Craig Gordon επιχείρησε έξοδο έξω από τη μεγάλη περιοχή του για να διώξει με κεφαλιά˙ η μπάλα έφτασε στον Agim Ibraimi ο οποίος, βλέποντας τον τερματοφύλακα της Celtic εκτός θέσης, επιχείρησε μακρινό σουτ πετυχαίνοντας την ισοφάριση. Κι εκεί που όλα έδειχναν πως θα υπήρχε ημίωρη παράταση, ο Moussa Dembélé (είχε αντικαταστήσει τον James Forrest στο 75’) έδωσε τη λύση: ανατράπηκε από τον Igor Shitov στο 90’ και, δύο λεπτά αργότερα, ευστόχησε στην εκτέλεση πέναλτι, λυτρώνοντας συμπαίκτες και οπαδούς. Η Astana τέλειωσε τον αγώνα με εννέα παίκτες, καθώς ο διαιτητής μοίρασε τέσσερις κίτρινες κάρτες –οι τρεις για διαμαρτυρίες…






Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic [4-3-3]: Craig Gordon, Scott Brown, Saidy Janko, Mikael Lustig, Stuart Armstrong (Kolo Touré 61’), Patrick Roberts (Stefan Johansen 32’), Eoghan O'Connell, Kieran Tierney, James Forrest (Moussa Dembélé 75’), Leigh Griffiths, Callum McGregor. Ο Brendan Rodgers άφησε στον πάγκο τους Leonardo Fasan, Emilio Izaguirre, Nadir Çiftçi, Tomas Rogić.
Astana [4-3-3]: Nenad Erić, Igor Shitov, Yuri Logvinenko, Marin Aničić, Abzal Beisebekov, Serikzhan Muzhikovorđe Despotović 90’+3’), Roger Cañas Henao, Dmitri Shomko, Patrick Twumasi, Azat Nurgaliev (Agim Ibraimi 57’), Junior Kabananga. Ο Stanimir Kolev Stoilov άφησε στον πάγκο τους Aleksandr Mokin, Askhat Tagybergen, Gevorg Najaryan, Serhiy Malyi, Birzhan Kulbekov.

Ο Ρουμάνος διαιτητής István Kovács έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Igor Shitov (στο 21’ για φάουλ επί του James Forrest και στο 90’+1’ για την ανατροπή-πέναλτι του Moussa Dembélé), Dmitri Shomko (45’+2’ και 90’+2’, για διαμαρτυρία), Junior Kabananga (), Stefan Johansen (58’, για φάουλ επί του Marin Aničić), Serikzhan Muzhikov (67’, για φάουλ επί του James Forrest), Eoghan O'Connell (76’, για φάουλ επί του Junior Kabananga), Nenad Erić (89’), Roger Cañas Henao (90’+1’, για διαμαρτυρία), Agim Ibraimi (90’+1’, για διαμαρτυρία). Κόπηκαν 52.952 εισιτήρια στο Celtic Park.  

Το 1-0 από τον Leigh Griffiths με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 45’+3’




Το 1-1 από τον Agim Ibraimi στο 62’



Το 2-1 από τον Moussa Dembélé με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 90’+2’



Παρά τη λύτρωση της τελευταίας στιγμής, ο Brendan Rodgers και οι συνεργάτες του έχουν πολλά να διορθώσουν ακόμα…



 Πανηγυρισμοί για την πρόκριση…



Σχετικές αναφορές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου