Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Inverness C.T. - Celtic 3 - 2 [Κυριακή 19.4.2015]


Άλλη μια χρονιά χωρίς treble για τη Celtic –επιμένουμε: στόχος απολύτως εφικτός, τον οποίον καμία άλλη ομάδα στη Σκωτία δεν μπορεί να πετύχει πλέον. Στον ημιτελικό που διεξήχθη στο Hampden Park της Γλασκώβης, οι Κέλτες αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, δεν είχαν το πάθος και την αποφασιστικότητα των αντιπάλων τους, και αποκλείστηκαν από τον τελικό της 30ής Μαΐου –όπου θα αναμετρηθούν η Falkirk (επικράτησε της Hibernian με 1-0) με την Inverness CT. Πάντως, την ανεπάρκεια των πρωταθλητών συμπλήρωσε και η διαιτησία του Steven McLean, ο οποίος συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος. Ο Ronny Deila επέλεξε να παρατάξει την ίδια αρχική ενδεκάδα με εκείνη που νίκησε μεσοβδόμαδα την Kilmarnock, με μία μόνο αλλαγή: αντί του John Guidetti ξεκίνησε ο Leigh Griffiths –ο οποίος είχε πετύχει τρία τέρματα στην αναμέτρηση της Τετάρτης. Οι Κέλτες ξεκίνησαν δυνατά και πίεσαν από τα πρώτα λεπτά, απειλώντας κυρίως με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής. Η πίεση απέδωσε καρπούς στο 18’, όταν ο Virgil van Dijk εκτέλεσε φάουλ και, με αριστοτεχνικό τρόπο, «κρέμασε» τον Ryan Esson πετυχαίνοντας το 0-1. Στο τέλος του πρώτου μέρους υπήρξε η φάση που προκάλεσε τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες από πλευράς Celtic: ο Ryan Esson απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Stefan Johansen, η μπάλα βρέθηκε στον αέρα, ο Leigh Griffiths με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την αφύλακτη εστία, αλλά ο Josh Meekings άπλωσε το δεξί του χέρι και ανέκοψε την πορεία της. Καμία παράβαση δεν καταλογίστηκε, τη στιγμή που οι τρεις από τους τέσσερις διαιτητές είχαν άμεση οπτική επαφή με τη φάση. Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε στο 58’, όταν η Inverness ισοφάρισε με εκτέλεση πέναλτι του Greg Tansey˙ είχε προηγηθεί ανατροπή του Marley Watkins από τον Craig Gordon (ενέργεια που κόστισε την αποβολή στον τερματοφύλακα), όταν η άμυνα της Celtic ήταν ανύπαρκτη σε μια γρήγορη αντεπίθεση των αντιπάλων. Το 1-1 ήταν το αποτέλεσμα του ενενηντάλεπτου και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στην ημίωρη παράταση. Στο 96’, μετά από σύγχυση στην άμυνα της Celtic, ο Edward Ofere έδωσε το προβάδισμα στην Inverness με δεξί σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής. Στο 103’ ο John Guidetti ισοφάρισε με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αναπτερώνοντας τις ελπίδες της Celtic. Παρ’ όλα αυτά, η ανεπαρκής αμυντική λειτουργία της Celtic φάνηκε για μία ακόμη φορά στη συγκεκριμένη αναμέτρηση: στο 117’ ο Graeme Shinnie πραγματοποίησε συρτή σέντρα από τ’ αριστερά, και ο αφύλακτος David Raven (ευθύνεται ο Emilio Izaguirre) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Łukasz Załuska.
Η Celtic αποχαιρετά το Κύπελλο Σκωτίας έχοντας δώσει πέντε αγώνες˙ πέτυχε τρεις νίκες (2 εκτός έδρας και 1 στο Celtic Park), αναδείχτηκε μία φορά ισόπαλη (εκτός έδρας) και ηττήθηκε μία φορά (στο Hampden Park). Πέτυχε 13 τέρματα και δέχτηκε 4 (τα τρία τα δέχτηκε ο Łukasz Załuska και το ένα ο Craig Gordon). Τα 13 τέρματα πέτυχαν οι Virgil van Dijk (4), Leigh Griffiths (3), John Guidetti (2), Kris Commons (1), Anthony Stokes (1), Stefan Johansen (1), Jason Denayer (1).





Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Inverness Caledonian Thistle [4-4-2]: Esson, Raven, Warren, Meekings, Shinnie, Draper, Tansey, Watkins, Christie, Williams (Ross 74’), Ofere. Ο John Hughes άφησε στον πάγκο τους Mackay, Vincent, Doran, Tremarco, Polworth, Kink.
Celtic [4-2-3-1]: Gordon, Matthews, van Dijk, Denayer, Izaguirre, Brown, Bitton, Forrest (Załuska 56’), Johansen, Commons (Tonev 90’), Griffiths (Guidetti 98’). Ο Ronny Deila άφησε στον πάγκο τους Ambrose, Šćepović, McGregor, Tierney.

Ο διαιτητής Steven McLean έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Gary Warren (17’, για φάουλ επί του James Forrest), Scott Brown (21’, για φάουλ επί του Danny Williams), Danny Williams (67’, για φάουλ επί του Stefan Johansen), Aleksandar Tonev (97’, για χρήση χεριού), Ross Draper (102’, για φάουλ επί του Scott Brown), Marley Watkins (106’, για φάουλ επί του Emilio Izaguirre), ενώ απέβαλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον Craig Gordon (55’) για την ανατροπή του Marley Watkins που οδήγησε στον καταλογισμό πέναλτι. Κόπηκαν 28.643 εισιτήρια στο Hampden Park της Γλασκώβης. 

Το 0-1 από τον Virgil van Dijk στο 18’


Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο διαιτητής αρνήθηκε να καταλογίσει οφθαλμοφανές πέναλτι υπέρ της Celtic: ο Leigh Griffiths στέλνει την μπάλα προς την αφύλακτη εστία (ο Ryan Esson βρίσκεται εκτός θέσης), ο Josh Meekings απλώνει το δεξί του χέρι και ανακόπτει την πορεία της χωρίς καμία συνέπεια για την ομάδα του…





Ο Craig Gordon ανατρέπει τον Marley Watkins και αντικρίζει την κόκκινη κάρτα. Το πέναλτι εκτελεί εύστοχα ο Greg Tansey στο 58’ και ισοφαρίζει 1-1


 
Το 2-1 από τον Edward Ofere στο 96’



Το 2-2 από τον John Guidetti στο 103’


Έξαλλοι πανηγυρισμοί για το 3-2 από τον David Raven στο 117’


Έντονη αντίθεση συναισθημάτων μετά από 120 λεπτά αγώνα…


Οι φίλοι της Celtic συμπαραστάθηκαν στην ομάδα (αν και η προσέλευση δεν ήταν ικανοποιητική), αλλά έφυγαν απογοητευμένοι…


Δυσαρεστημένος (και δικαίως) ο Ronny Deila από την τετράδα των διαιτητών…




Πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου