Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Teemu Pukki και Hólmbert Aron Friðjónsson

Teemu Pukki


Hólmbert Friðjónsson


Άλλοι δύο παίκτες της Celtic πήραν τον δρόμο της (προσωρινής;) ξενιτιάς στα πλαίσια της τακτικής του «δανεισμού». Αμφότεροι θα αγωνιστούν στη δανική Brøndby (Brøndbyernes Idrætsforening) έως το τέλος της περιόδου 2014-2015.
Ο διεθνής Φινλανδός επιθετικός Teemu Pukki έφτασε στη Γλασκώβη τον Αύγουστο του 2013 (από τη γερμανική Schalke 04) και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τη Celtic. Γεγονός είναι πως δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν σχετικά με την απόδοσή του (σε 39 αγώνες πέτυχε 9 τέρματα), συν του ότι δεν έδειξε ιδιαίτερη μαχητικότητα και διάθεση.
Στις 20.11.2013 ο Ισλανδός επιθετικός Hólmbert Friðjónsson υπέγραψε προσύμφωνο τριετούς συνεργασίας με τη Celtic, με προοπτική επέκτασης για ένα επιπλέον έτος. Η απόκτησή του από τη Fram Reykjavík κόστισε 100.000 λίρες. Τώρα, η Celtic τον παραχωρεί «δανεικό» στη δανική Brøndby και οι Δανοί θα έχουν τη δυνατότητα να τον αποκτήσουν επισήμως στο τέλος της περιόδου. Ο 21 ετών Friðjónsson αγωνίστηκε κυρίως με την Ομάδα Νέων της Celtic, χωρίς να εντυπωσιάσει. Ο Neil Lennon τον θεωρούσε αξιόλογο ταλέντο, πολύ καλό στο εναέριο παιχνίδι (έχει ύψος 1,91μ.) και με αξιοπρόσεκτη τεχνική κατάρτιση. Πάντως, είναι γεγονός πως δεν του δόθηκαν και πολλές ευκαιρίες.


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/news/6573]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/29015812]
Wikipedia [http://en.wikipedia.org/wiki/Teemu_Pukki]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου