Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Motherwell - Celtic 3 - 3 [Σάββατο 19.04.2014]


Στον 34ο αγώνα τους για τη Scottish Premiership, οι Κέλτες σκόνταψαν στο Fir Park του Motherwell και περιορίστηκαν σε ισοπαλία με την τοπική ομάδα, σε μια αναμέτρηση με πολλές ανατροπές. Αυτή ήταν η τέταρτη συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων για το φετινό Πρωτάθλημα, ενώ η Motherwell πέτυχε τα πρώτα της τέρματα εναντίον των πρωταθλητών –στους τρεις προηγούμενους αγώνες είχε δεχτεί 10 τέρματα. Επίσης, έκανε και το πρώτο του ξεκίνημα με την αρχική ενδεκάδα ο νεαρός John Herron, αντικαθιστώντας τον (επίσης προερχόμενο από την Ακαδημία Νέων) Liam Henderson. Οι γηπεδούχοι πήραν το προβάδισμα μόλις στο 5’: ο Stephen McManus επιχείρησε μακρινή μπαλιά, ο Efe Ambrose αδράνησε και η μπάλα έφτασε στον John Sutton, ο οποίος με αριστερό σουτ παραβίασε την εστία του Fraser Forster. Οι Κέλτες είχαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν στο 22’, αλλά το πέναλτι που εκτέλεσε ο Kris Commons απέκρουσε στην αριστερή του γωνία ο Gunnar Nielsen˙ στην προηγούμενη φάση, ο Iain Vigurs είχε ανατρέψει τον Anthony Stokes, και αυτό ήταν το πρώτο φετινό χαμένο πέναλτι για τους Κέλτες. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 44’: ο Virgil van Dijk δεν μπόρεσε να ανακόψει τη βαθιά μπαλιά του Steven Hammell, και ο Zaine Francis-Angol με κοντινό σουτ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Fraser Forster. Οι Κέλτες μείωσαν στην αμέσως επόμενη φάση, με θαυμάσιο σκαφτό σουτ του Anthony Stokes από αριστερή πλάγια θέση. Η Motherwell έχασε μοναδική ευκαιρία να τριπλασιάσει τα τέρματά της στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, αλλά η κεφαλιά του John Sutton αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή της εστίας από τον Beram Kayal. Στο 56’ η Celtic έφτασε στην ισοφάριση: ο Kris Commons εκτέλεσε πλάγιο από τα δεξιά, ο Anthony Stokes έπιασε δεξί σουτ και ο Γιώργος Σαμαράς με αριστερή προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Gunnar Nielsen. Στο 86’ οι Κέλτες πέτυχαν την ανατροπή με αριστερό πλασέ του Leigh Griffiths από το ύψος του πέναλτι, αλλά οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον John Sutton ο οποίος βρέθηκε αφύλακτος από την άμυνα της Celtic.




Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Motherwell [4-4-2]: Nielsen, Reid, Hammell, Kerr, Hutchinson, McManus, Leitch (Ainsworth 89'), Vigurs, Anier (Moore 89'), Sutton, Francis-Angol. Ο Stuart McCall άφησε στον πάγκο τους Hollis, Erwin, Murray, Thomas, Cadden.
Celtic [4-3-3]: Forster, Herron (Baldé 74'), Izaguirre, Kayal (Griffiths 66'), Ambrose, van Dijk, Brown, Johansen, Stokes, Commons, Σαμαράς. Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Załuska, Friðjónsson, Pukki, O'Connell, Henderson.

Ο διαιτητής Craig Thomson έδειξε την κίτρινη κάρτα στον Leigh Griffiths (86’), λόγω πανηγυρισμών κοντά στην εξέδρα. Κόπηκαν 7.493 εισιτήρια στο Fir Park της πόλης Motherwell.




Ο Kris Commons εκτελεί πέναλτι στο 22’ και ο Gunnar Nielsen αποκρούει



Το 2-0 από τον Zaine Francis-Angol στο 44’





Το 2-1 από τον Anthony Stokes στο 45’






Το 2-2 από τον Γιώργο Σαμαρά στο 56’



Το 2-3 από τον Leigh Griffiths στο 86’


Το 3-3 από τον John Sutton στο 92’




Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 34ης αγωνιστικής:
Inverness C.T.Aberdeen               0-0
Hearts - Ross County                       2-0
Kilmarnock - Partick Thistle             1-2
St.Johnstone - Dundee United         2-0
St.MirrenHibernian                      2-0
Η βαθμολογία: Celtic 89, Aberdeen 64, Motherwell 61, Dundee United 54, Inverness C.T. 53, St.Johnstone 51, Hibernian 34, St.Mirren 34, Kilmarnock 33, Partick Thistle 33, Ross County 31, Hearts 16


Πηγές:Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=5734]
B.B.C.sport [http://www.bbc.com/sport/0/football/26998880]
S.P.F.L. [http://spfl.co.uk/premiership/fixture/3635597/]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου