Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Ross County – Celtic 1 - 1 [Κυριακή 5.5.2013]



Προφανώς οι Κέλτες θεωρούν αγγαρεία τις τελευταίες αναμετρήσεις για τη Scottish Premier League. Είναι, ίσως, η επικρατέστερη εξήγηση για την αγωνιστική συμπεριφορά μιας ομάδας που αγωνίστηκε με πάθος (και εντυπωσίασε) στο Champions League και κατέκτησε με χαρακτηριστική άνεση το Πρωτάθλημα. Κι όμως, αυτή η ομάδα δεν μπορεί να συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς απ’ όσους κατάφερε να μαζέψει το σκορποχώρι του Tony Mowbray την περίοδο 2009-2010: 2η θέση, 81 βαθμοί (87 οι πρωταθλητές Rangers) σε 38 αγώνες. Εν όψει, δε, και του τελικού του Scottish Cup της 26ης Μαΐου, όταν η Celtic θ’ αντιμετωπίσει τη διψασμένη για διάκριση Hibernian, δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες γκάφες. Ο Neil Lennon παρακολούθησε τον αγώνα από τις εξέδρες (αυτή ήταν η τρίτη και τελευταία ημέρα της ποινής του) και την ομάδα καθοδήγησε από τον πάγκο ο Johann Mjällby. Οι αδειούχοι αυτής της εβδομάδας ήταν οι Fraser Forster, Charlie Mulgrew, Gary Hooper και Γιώργος Σαμαράς, ενώ στην αρχική ενδεκάδα υπήρξαν οκτώ νέα πρόσωπα σε σχέση με την ομάδα που ηττήθηκε από τη Motherwell: Łukasz Załuska, Rami Gershon, Kelvin Wilson, Dylan McGeouch, Efe Ambrose, Joe Ledley, Kris Commons και Anthony Stokes. Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν πολύ καλά και πήραν το προβάδισμα μόλις στο 4’: ο Kris Commons εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Rami Gershon έστρωσε την μπάλα στον Anthony Stokes και ο Ιρλανδός επιθετικός, αφού πραγματοποίησε την απαραίτητη περιστροφή, έπιασε αριστερό σουτ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του εξουδετερωμένου Michael Fraser. Στο 41’ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν: ο Efe Ambrose «κλάδεψε» τον Ivan Sproule που προσπαθούσε να επιτεθεί από τ’ αριστερά (ο Νιγηριανός αμυντικός γλίτωσε με απλή παρατήρηση τη σίγουρη κάρτα) και το φάουλ εκτέλεσε ο Richard Brittain τροφοδοτώντας με συρτή μπαλιά τον Iain Vigurs˙ εκείνος, με αριστοτεχνικό αριστερό σουτ εν κινήσει, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Łukasz Załuska και τον «κρέμασε» κυριολεκτικώς. Λίγο αργότερα, τη θαυμάσια συρτή μπαλιά του Dylan McGeouch από τα δεξιά, εκμεταλλεύθηκε ο Tony Watt στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Michael Fraser με κοντινό σουτ, αλλά το (κανονικότατο) τέρμα ακυρώθηκε ως offside. Στο δεύτερο μέρος, υπήρξαν λίγες αξιόλογες φάσεις, με σημαντικότερη την κεφαλιά του Efe Ambrose (στο 58’) μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Kris Commons˙ ο Richard Brittain έδιωξε την μπάλα επάνω από τη γραμμή της εστίας ή μέσα από αυτήν; Όπως και να ‘χει, το σκορ δεν άλλαξε. Έτσι, στην τρίτη της φετινή επίσκεψη στο Victoria Park, η Celtic πρόσθεσε άλλη μία ισοπαλία (μετά το 1-1 της 18.8.2012) δίπλα στην ήττα (3-2) της 9.3.2013.



Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Ross County [4-5-1]: Fraser, Munro, Hainault, Οικονόμου, Kovačević (Boyd 87'), Lawson, Brittain, Vigurs, Scott, Sproule (Fotheringham 87'), Wohlfarth. Ο Derek Watt Adams άφησε στον πάγκο τους Gallacher, Kettlewell, Cooper, Ross, Porritt.
Celtic [4-3-3]: Załuska, Izaguirre, Ambrose (Kayal 89'), Gershon, Wilson, Lustig, Commons (Rogić 69'), Ledley, McGeouch (McCourt 83'), Stokes, Watt. Ο Johann Mjällby άφησε στον πάγκο τους Noring, McGregor, Keatings, Atajić.
Ο διαιτητής Steven Mclean δεν έδειξε ούτε μία κάρτα. Κόπηκαν 5.873 εισιτήρια στο Victoria Park (άλλως, Global Energy Stadium) της πόλης Dingwall.

Πανηγυρισμοί για το 0-1 από το σουτ του Anthony Stokes στο 4’, τέρμα που δεν στάθηκε αρκετό για να δώσει τη νίκη…



Το 1-1 από τον Iain Vigurs στο 41’


Ο Tony Watt σκοράρει λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, αλλά υποδεικνύεται σε θέση offside και το τέρμα ακυρώνεται


Η κεφαλιά του Efe Ambrose στο 58’ μετά την εκτέλεση κόρνερ από τον Kris Commons˙ ο Richard Brittain διώχνει την μπάλα επάνω από τη γραμμή της εστίας και όχι μέσα από αυτήν, σύμφωνα με τον διαιτητή…




Ο Neil Lennon παρακολουθεί τον αγώνα από τις εξέδρες (είναι η τρίτη και τελευταία ημέρα της ποινής του) και δίνει οδηγίες εξ αποστάσεως στους συνεργάτες του Garry Parker (αριστερά) και Johan Mjällby (δεξιά).



Στις υπόλοιπες αναμετρήσεις της 36ης αγωνιστικής:

Για τις θέσεις 1-6:
Dundee United – St.Johnstone          0-1
Inverness C. T. – Motherwell             4-3
Η βαθμολογία: Celtic 73, Motherwell 60, Inverness C.T. 54, St.Johnstone 53, Ross County 50, Dundee United 44

Για τις θέσεις 7-12:
Hearts – St.Mirren               3-0
Dundee – Aberdeen               1-1 [υποβιβάζεται η Dundee]
KilmarnockHibernian          1-1 
[διακόπηκε στο 54’, λόγω θανάτου φιλάθλου από καρδιακή προσβολή]
Η βαθμολογία [Kilmarnock και Hibernian έχουν δώσει από 35 αγώνες]: Aberdeen 46, Kilmarnock 42, Hibernian 42, Hearts 40, St.Mirren 37, Dundee 30.


Πηγές:
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=3993]
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/22328117]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου