Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Celtic - Kilmarnock 0 - 1 [Κυριακή 18.03.2012]

Απογοήτευσαν οι Κέλτες στον τελικό του League Cup και ξύπνησαν εφιάλτες παρελθόντων ετών (με τη μονίμως αυτοκτονική συμπεριφορά) και θυμίζοντας, επίσης, πώς ήταν η ομάδα στο (πολύ μέτριο) ξεκίνημα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η Kilmarnock κατέκτησε το πρώτο League Cup στην Ιστορία της (στην έκτη συμμετοχή της σε τελικό του εν λόγω Κυπέλλου), ενώ η Celtic ηττήθηκε για πρώτη φορά (σε εγχώρια διοργάνωση) μετά τις 2 Οκτωβρίου 2011 (2-0 από την Hearts στο Εδιμβούργο) και έχασε τον δεύτερο συνεχή τελικό του συγκεκριμένου θεσμού (πέρυσι, από τη Rangers με 1-2, στις 20 Μαρτίου 2011). Σε ένα μοιρασμένο παιχνίδι, η παθιασμένη για διάκριση Kilmarnock έφτασε στην πολυπόθητη νίκη –γκρεμίζοντας τα όνειρα της Celtic για ένα θριαμβευτικό treble. Ο Neil Lennon δεν είχε τις κατάλληλες ιδέες για να υποτάξει την πολύ καλά στημένη (κυρίως στην αμυντική γραμμή) Kilmarnock και, σε συνδυασμό με την εξαιρετική απόδοση του τερματοφύλακα Cameron Bell, ήρθε η αναπόφευκτη ήττα. Αφλογιστία, νευρικότητα και σωρεία χαμένων ευκαιριών χαρακτήρισαν το παιχνίδι της Celtic (γι’ αυτό και ο Neil Lennon επιδιώκει σε κάθε αναμέτρηση το γρήγορο τέρμα που διώχνει το άγχος), ενώ η Kilmarnock σκόραρε λίγο πριν το τέλος –γεγονός που «έκοψε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της Celtic. Όπως συχνά αναφέρεται, σύμφωνα με τον άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου, η ομάδα που σπαταλά τις ευκαιρίες που της παρουσιάζονται, κάποια στιγμή τιμωρείται. Έτσι, στο 84’, σε μια οργανωμένη επίθεση της Kilmarnock, ο Lee Johnson έκανε σέντρα από αριστερή πλάγια θέση και ο αμαρκάριστος Dieter van Tornhout (είχε εισέλθει στον αγωνιστικό στο 73’, αντικαθιστώντας τον Harkins) με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Fraser Forster –ήταν το πρώτο τέρμα του Βέλγου επιθετικού, στην τρίτη του εμφάνιση με τη φανέλα της Kilmarnock. Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, η Celtic ζήτησε πέναλτι όταν ο Anthony Stokes βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Michael Nelson, αλλά ο διαιτητής τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον επιθετικό της Celtic για «θέατρο». Δυστυχώς, ο θρίαμβος της Kilmarnock επισκιάστηκε από τον θάνατο του πατέρα του Liam Kelly –έπαθε καρδιακή προσβολή καθώς παρακολουθούσε τον αγώνα.

 

Οι δύο ομάδες αγωνίστηκαν με τις ακόλουθες συνθέσεις:
Celtic (4-4-2): Forster, Wilson, Mulgrew, Rogne (Ki Sung-Yeung 56’), Matthews, Brown, Ledley (Commons 86’), Wanyama, Stokes, Forrest, Hooper (Σαμαράς 79’). Ο Neil Lennon άφησε στον πάγκο τους Zaluska και Cha Du-Ri.
Kilmarnock (4-5-1): Bell, Hay, Fowler, Nelson, Gordon, Sissoko (Kroca 86’), Kelly, Buijs (Johnson 20’), Harkins (Van Tornhout 73’), Shiels, Heffernan. Ο Kenny Shiels άφησε στον πάγκο τους Letheren και Dayton.
Ο διαιτητής William Collum έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Lee Johnson (49’) Liam Kelly (82’) και Anthony Stokes (92’). Κόπηκαν 49.572 εισιτήρια στο Hampden Park της Γλασκώβης.


 Την Κυριακή, στο Ibrox Park, στις 15:00 ελληνική ώρα, η Celtic αντιμετωπίζει τη Rangers των τεραστίων προβλημάτων. Η Rangers ηττήθηκε το Σάββατο από την Dundee United με 2-1 και, όπως φαίνεται, αποχαιρέτησε οριστικώς και τις τελευταίες της ελπίδες για τη διεκδίκηση της πρώτης θέσης –ενώ την έφτασε στη δεύτερη θέση η Motherwell η οποία επικράτησε με 1-0 επί της Aberdeen. Παρ’ όλα αυτά, ένα Old Firm έχει πάντα ξεχωριστή σημασία και οι ποδοσφαιριστές της Rangers θα επιδιώξουν τη νίκη για λόγους γοήτρου –κυρίως, λόγω των δύσκολων στιγμών που περνά η ομάδα τους. Ας ελπίσουμε ότι η σημερινή (απροσδόκητη) αποτυχία δε θα επηρεάσει τους Κέλτες…

Πηγές:
B.B.C.sport [http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/17330246]
Eurosport [http://uk.eurosport.yahoo.com/football/scottish-league-cup/2011-2012/celtic-kilmarnock-490821.html] και [http://uk.eurosport.yahoo.com/19032012/58/spl-killie-shock-celtic-league-cup-final.html]
Celticfc.net [http://www.celticfc.net/newsstory?item=2347]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου